Premierul Florin Cîţu: „Vrem să relaxăm toate restricţiile, dar e legat de vaccinare”

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricţii să aibă loc înainte de 1 iunie şi menţionează că fără o rată mare de vaccinare anti-Covid-19, măsurile de relaxare nu vor fi posibile.

613 afișări
Imaginea articolului Premierul Florin Cîţu: „Vrem să relaxăm toate restricţiile, dar e legat de vaccinare”

Premierul Florin Cîţu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricţiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără o rată mare de vaccinare anti-Covid-19.

„Discutăm despre toate restricţiile şi vrem să le relaxăm şi toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricţie o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîţu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depăşeşte 50%.

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcţie de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat şi care nu mai reprezită un risc în societate să-şi poată continua viaţa şi să revină la normalitate”, adaugă Cîţu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă va fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-şi mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricţii să aibă loc înainte de 1 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici