Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, poartă discuţii cu oficialii ruşi despre vaccinul Sputnik V

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Federaţiei Ruse şi a discutat despre situaţia epidemiologică din cele două ţări, precum şi despre acces rapid la vaccinul Sputnik V.

344 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, poartă discuţii cu oficialii ruşi despre vaccinul Sputnik V

Maia Sandu anunţă că a avut joi o întrevedere cu Oleg Vasneţov, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

„Am discutat despre situaţia epidemiologică şi evoluţiile din ţara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient, de cât mai multe tipuri pentru cetăţenii noştri. Am accentuat, din nou, ca şi în celelalte discuţii avute, că ne dorim să obţinem ajutor din partea Federaţiei Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, spune Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova precizează că asigurarea accesului populaţiei la vaccin anti-Covid-19 face ca şansa revenirii la normalitate şi salvarea vieţilor celor dragi să fie mult mai aproape.

De asemenea, Maia Sandu a discutat şi cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, şi cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici