România vs. Europa. Cum arată ratele de vindecare în ţara noastră comparativ cu cele mai bune cifre de pe continent: Islanda e "campioana"

  • 2.6 milioane oameni s-au îmbolnăvit la nivel global de COVID-19
  • 183.000 au murit, iar 715.000 au reuşit să învingă boala
  • Europa a raportat circa 1.2 milioane de cazuri şi 360.000 vindecări
5748 afișări
Imaginea articolului România vs. Europa. Cum arată ratele de vindecare în ţara noastră comparativ cu cele mai bune cifre de pe continent: Islanda e "campioana"

România vs. Europa. Cum arată ratele de vindecare în ţara noastră comparativ cu cele mai bune cifre de pe continent: Islanda e "campioana"

Circa 1.2 milioane de europeni s-au îmbolnăvit din cauza coronavirusului plecat din Wuhan. Dintre aceştia, notează Worldometers, 360.000 au fost declaraţi vindecaţi. Este vorba despre circa jumătate din numărul vindecaţilor la nivel global - 715.000.
 
ŢĂRILE CU CELE MAI MARI RATE DE VINDECARE
 
Islanda, una dintre cele mai mici ţări ale Europei, este statul cu cea mai mare rată de vindecare a pacienţilor. Statul insular a raportat 1.785 cazuri, 10 decese şi 1.462 vindecări, procentul vindecărilor fiind de peste 80%, iar cel al deceselor sub 1%.
 
În urma Islandei se află Austria, cu circa 75% pacienţi vindecaţi, Elveţia, cu 68%, şi Germania, cu 66.4%.
 
Din estul Europei, cel mai bine stau Albania (56%) şi Croaţia (45%). Totuşi, în aceste ţări numărul îmbolnăvirilor creşte uşor de la zi la zi.
 
România a raportat până acum peste 10.000 îmbolnăviri şi 2.478 vindecări, adică în jurul procentului de 25%.
 
BILANŢ ACTUALIZAT ROMÂNIA, 23.04
 
Cazuri pozitive - 10.096
Decese - 527
Vindecări - 2.478

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici