Scenariile de funcţionare schimbate în 7 unităţi de învăţământ din Constanţa

Prefectura Constanţa a anunţat, marţi, că în 7 unităţi de învăţământ au fost schimbate scenariile de funcţionare, ca urmare a modificării numărului cazurilor de Covid: o grădiniţă a trecut de la scenariul 1 la 3, un liceu de la scenariul 2 la 3, iar 5 unităţi vor trece de la scenariul 2 la 1.

3727 afișări
Imaginea articolului Scenariile de funcţionare schimbate în 7 unităţi de învăţământ din Constanţa

Scenariile de funcţionare schimbate în 7 unităţi de învăţământ din Constanţa

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, CJSU a aprobat propunerea care prevede ca 7 unităţi de învăţământ din judeţ să îşi schimbe scenariul de funcţionare, în funcţie de modificările constatate de reprezentanţii ISJ Constanţa şi DSP Constanţa.

Astfel, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa va trece de la scenariu 1, la scenariul 3, doar pentru grupa mare, până pe data de 28 septembrie. Aici, un cadru didactic s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, iar alţi doi au primit confirmarea luni seara.

„De asemenea, cinci unităţi din localitatea Amzacea (Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală Nr. 2 General Scărişoreanu, Grădiniţa cu Program Normal Amzacea, Grădiniţa cu Program Normal General Scărişoreanu şi Grădiniţa cu Program Normal Casicea), vor trece de la scenariul 2 la scenariul 1, fundamentarea iniţială nefiind elocventă, în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate de 0 în ultimele două săptămâni”, se arată în comunicat.

DSP Constanţa a demarat anchete epidemiologice la Grădiniţa „Colibri” şi la Liceul Teoretic „Ovidius”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici