Studiu. În urma analizei apelor uzate, coronavirusul era prezent în Italia din decembrie 2019

  • Oamenii de ştiinţă italieni afirmă că noul coronavirus era prezent în apele reziduale
  • În două oraşe italiene s-au descoperit urme de coronavirus încă din decembrie
  • Noile dovezi adunate din mai multe ţări arată că virusul ar fi circulat mai devreme decât s-a crezut
1615 afișări
Imaginea articolului Studiu. În urma analizei apelor uzate, coronavirusul era prezent în Italia din decembrie 2019

Sursa foto: profimedia

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) din Italia a declarat că apa reziduală din Milano şi Torino a prezentat urme de virus genetic la data de 18 decembrie, cu mult înainte de primele cazuri confirmate din ţară. Tabloul este completat de noi dovezi adunate din mai multe ţări care arată că virusul ar fi circulat mai devreme decât s-a crezut iniţial.

Oficialii chinezi au confirmat primele cazuri la sfârşitul lunii decembrie. Primul caz din Italia a fost la mijlocul lunii februarie. În mai, oamenii de ştiinţă francezi au afirmat că testele pe probele colectate de la un pacient tratat în apropierea Parisului, la 27 decembrie, pentru o presupusă pneumonie a avut, de fapt, coronavirus. Între timp, în Spania, un studiu a găsit urme de virus în apele uzate colectate la mijlocul lunii ianuarie în Barcelona, ​​cu aproximativ 40 de zile înainte de a fi descoperit primul caz local.

În studiul lor, oamenii de ştiinţă de la ISS au examinat 40 de probe colectate de la staţiile de epurare a apelor uzate din nordul Italiei, între octombrie şi februarie. Probele studiate din lunile octombrie şi noiembrie nu au prezentat urme de virus.

Descoperirea ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă modalitatea în care virusul a început să se răspândească în Italia. Apele uzate pot fi un instrument de detectare timpurie pentru că pot semnala prezenţa coronavirusului de dinaintea primelor cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici