Teste gratuite pentru COVID-19 realizate de DSP Alba pentru pacienţii care trebuie operaţi de urgenţă în alte judeţe

  • Testarea pacienţilor care trebuie să fie operaţi în alte judeţe se face pentru a nu se mai pierde timp la destinaţie
  • Recoltarea se face fără programare prealabilă
  • DSP Alba susţine că este datoria instituţiei să vină în sprijinul persoanelor care oricum se află într-o situaţie delicată
1091 afișări
Imaginea articolului Teste gratuite pentru COVID-19 realizate de DSP Alba pentru pacienţii care trebuie operaţi de urgenţă în alte judeţe

Sursa foto: Mediafaxfoto

DSP Alba va realiza teste gratuite pentru depistarea coronavirusului pentru pacienţii oncologici din judeţul Alba care umează tratament de specialitate sau pentru cei cu afecţiuni grave care necesită operaţii urgente la spitale din alte judeţe, astfel încât aceştia să nu mai aştepte să fie testaţi la destinaţie.

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, luni, că la ora actuală se testează la laboratorul instituţiei pacienţii internaţi în spitalele din judeţ.

”DSP Alba vine în întâmpinarea cetăţenilor judeţului şi decide să sprijine pacienţii oncologici dar şi pe cei cu alte afecţiuni grave care necesită intervenţii medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenţii chirurgicale ce trebuie realizate în spitale din alte judeţe. Pe lângă testarea pacienţilor spitalelor din judeţul Alba, extindem această facilitate iar în laboratorul DSP vor fi testaţi gratuit pentru COVID-19 şi pacienţii din Alba care necesită asistenţă medicală în spitale din alte judeţe unde testarea ar presupune un timp prea mare de aşteptare, dar şi cheltuieli de cazare până la obţinerea rezultatului”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

La DSP Alba există suficiente kituri de testare pentru COVID -19 care să acopere testarea acestor pacienţi care au nevoie de operaţii în alte judeţe.

Persoanele vizate trebuie să se deplaseze la spitalul din raza domiciliului fără programare prealabilă unde le va fi recoltat testul. Aici vor trebui să prezinte un bilet de trimitere de la medicul de familie sau scrisoare medicală, iar recoltarea se va face în baza acestor documente, rezultatul şi buletinul de analiză urmând să fie comunicate de către spitalul unde s-a făcut recoltarea.

”Considerăm că este de datoria noastră, a DSP Alba, să venim în sprijinul acestor persoane care oricum se află într-o situaţie delicată şi cărora trebuie să le asigurăm acces la servicii medicale în timp util. În acest mod protejăm nu doar sănătatea cetăţenilor, dar şi unităţile medicale”, a explicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici