Trump susţine că are dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din China

  • Preşedintele susţine teoria nefondată la scurt timp după ce directorul informaţiilor naţionale o respinge
  • Specialiştii au ajuns la concluzia că noul coronavirus nu este creat şi modificat în laborator
  • China respinge acuzaţiile preşedintelui Trump
4492 afișări
Imaginea articolului Trump susţine că are dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din China

Trump susţine că are dovezi, dar nu oferă detalii, conform cărora coronavirusul a fost creat într-un laborator din China

Donald Trump susţine pe baza unor supoziţii nefondate teoria conform căreia noul coronavirus îşi trage originea din Institutul de Virologie din Wuhan, în ciuda concluziilor agenţiilor americane de informaţii care susţin că virusul nu a fost produs şi modificat în laborator. Presat să dea explicaţii despre dovezile care confirmă provenienţa virusului dintr-un laborator chinezesc, acesta a preferat să păstreze tăcerea.

Iniţial a lăudat eforturile Chinei de gestionare a epidemiei, dar a schimbat cursul declaraţiilor în doar câteva săptămâni. Acuzaţiile şi presiunile făcute de Trump pentru a afla răspunsuri vin în contextul în care principalul său rival la candidatura pentru preşedenţie, Joe Biden, creşte în popularitate. 

Preşedintele şi simpatizanţii săi au susţinut în mod repetat teoria conform căreia un laborator de boli infecţioase din Wuhan, centrul primei epidemii, a fost sursa pandemiei globale care a ucis mai mult de 220.000 de oameni din întreaga lume.

Înainte de a da controversata declaraţie, directorul naţional specializat pe informaţii a dezminţit teoriile care susţin că noul coronavirus a fost creat şi modificat într-un laborator din Wuhan, pentru că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină acest fapt. Comunitatea de informaţii va continua să examineze riguros informaţiile emergente primite pentru a determina dacă epidemia a început prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident dintr-un laborator din Wuhan.

Între timp, Trump a contrazis serviciile de informaţii în legătură cu dovezile pe care acesta le deţine în legătură cu sursa pandemiei. Retorica preşedintelui s-a rezumat în cateva cuvinte la modul că el ar deţine adevărul suprem dar nu este lăsat să-l divulge, şi desigur, China este vinovată şi va suporta noi represalii venite de la Washington.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii crede că virusul este natural şi nu fabricat.

Guvernul chinez a declarat joi că orice afirmaţie potrivit căreia noul coronavirus a fost eliberat dintr-un laborator chinezesc sunt nefondate şi fabricate pentru a strica imaginea Chinei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Geng Shuang, l-a citat pe directorul institutului de virulogie , Yuan Zhiming, care a afirmat că laboratorul are măsuri stricte de bio-securitate pentru a împiedica eliberarea oricărui patogen. De asemenea, Geng respinge afirmaţiile lui Trump conform cărora China încearcă să se implice în procesul de alegere al preşedintelui american. „Alegerile prezidenţiale ale SUA sunt o afacere internă, nu avem niciun interes să ne amestecăm”, afirmă acesta, după cum relatează The Guardian.

 


Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici