Twitter vrea eliminarea anunţurilor false despre vaccinurile anti-Covid-19. Când va intra măsura în vigoare

  • Platforma Twitter a anunţat miercuri, 16 decembrie, că va cere eliminarea anunţurilor false despre vaccinurile anti-Covid-19.
  • De la începutul anului viitor, Twitter intenţionează, de asemenea, să plaseze avertismente sub mesajele care conţin zvonuri nefondate, precum şi informaţii incomplete sau în afara contextului despre vaccinuri.
  • În octombrie, YouTube şi Facebook au anunţat reglementări stricte pentru a interzice dezinformarea despre vaccinuri.
365 afișări
Imaginea articolului Twitter vrea eliminarea anunţurilor false despre vaccinurile anti-Covid-19. Când va intra măsura în vigoare
Platforma Twitter a anunţat miercuri, 16 decembrie, că va cere eliminarea anunţurilor false despre vaccinurile anti-Covid-19 începând de săptămâna viitoare.
 
"În contextul unei pandemii, dezinformarea despre vaccin prezintă o provocare majoră şi în creştere pentru sănătate şi cu toţii avem un rol de jucat," a precizat echipa de securitate Twitter într-o postare pe blog, potrivit Le Figaro.
 
Reţeaua poate cere utilizatorilor să elimine afirmaţiile false care sugerează că vaccinurile dăunează sau sunt folosite pentru a controla populaţiile, neadevăruri despre presupuse efecte adverse sau pune sub semnul întrebării existenţa pandemiei de Covid-19 şi necesitatea vaccinării. Cei vizaţi vor trebui să-şi şteargă mesajele pentru a li se mai permite să trimită un tweet.
 
De la începutul anului viitor, Twitter intenţionează, de asemenea, să plaseze avertismente sub mesajele care conţin zvonuri nefondate, precum şi informaţii incomplete sau în afara contextului despre vaccinuri.
 
Platforma aplică deja reguli privind dezinformarea despre virus, dar până acum nu anunţase măsuri specifice pentru conţinutul legat de vaccinuri.
 
Campaniile de vaccinare au început în mai multe ţări, printre care Regatul Unit, Statele Unite şi Canada, şi se aşteaptă să înceapă şi în Uniunea Europeană foarte curând.
 
Încă din octombrie, când vaccinurile erau doar în teste clinice, YouTube şi Facebook au anunţat reglementări stricte pentru a interzice dezinformarea despre vaccinuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici