Vaccinul AstraZeneca, eficienţă între 85% şi 90% în Marea Britanie, după a doua doză - studiu

  • Vaccinul anti-COVID AstraZeneca are o eficinţă între 85% şi 90% după administrarea celei de-a doua doze, potrivit Public Health England.
  • Cercetătorii atrag atenţia că studiul are prea puţine date pentru a fi conclusiv.
  • „Aceste noi descoperiri atrag atenţia asupra impactului incredibil pe care cele două doze de vaccin le pot avea”, a spus ministrul responsabil pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Marea Britanie.
782 afișări
Imaginea articolului Vaccinul AstraZeneca, eficienţă între 85% şi 90% în Marea Britanie, după a doua doză - studiu

Vaccinul AstraZeneca, eficienţă între 85% şi 90% în Marea Britanie, după a doua doză - studiu

Vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca are, după administrarea celei de-a doua doze, o eficacitate între 85% şi 90% împotriva bolii simptomatice, a anunţat, joi, Public Health England (PHE), în urma unei analize efectuate în rândul populaţiei britanice, transmite Reuters.

Totuşi, cercetătorii au precizat că analiza nu are suficiente date pentru a fi conclusivă.

PHE a precizat că descoperirile sunt primele de acest fel în privinţa eficienţei celor două doze ale vaccinului AstraZeneca în lumea reală, însă a punctat că sunt necesare, în continuare, mai multe dovezi în acest sens.

În cazul vaccinului Pfizer, eficienţa estimată este de 90%.

„Aceste noi descoperiri atrag atenţia asupra impactului incredibil pe care cele două doze de vaccin le pot avea. O a doua doză a vaccinului AstraZeneca poate oferi o protecţie de 90%”, a afirmat ministrul responsabil pentru campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Marea Britanie, Nadhim Zahawi.

De asemenea, potrivit aceleiaşi analize, a fost remarcată o uşoară diminuare a eficacităţii la 10 săptămâni după administrarea primei doze. Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, Marea Britanie a mărit la 12 săptămâni intervalul dintre doze. Pfizer nu recomandă acest lucru în cazul vaccinului său, avertizând că există prea puţine dovezi legate de eficienţa vaccinului în cazul unui interval mai mare de trei săptămâni între doze.

Intervalul a fost redus, săptămâna trecută, la opt săptămâni pentru persoanele cu vârstă de peste 50 de ani, pentru a le oferi o protecţie sporită celor vulnerabili, în contextul îngrijorărilor privind răspândirea variantei indiene B.1.617.2 a coronavirusului.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost înregistrate 3.424 de cazuri de infectare cu tulpina indiană, după ce, joi, au fost raportate încă 456 de cazuri noi de infectare cu această tulpină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici