Vaccinul AstraZeneca, sub lupă. Ştefan Dascălu, cercetător român la Oxford, nu crede că sunt motive de îngrijorare

  • Vaccinul AstraZeneca e analizat în urma unor posibile reacţii adverse neobişnuite, depistate la mai multe persoane.
  • Mai multe ţări au suspendat preventiv vaccinarea cu acest ser.
  • Ştefan Dascălu, cercetător român la Oxford: Veţi găsi oameni care, imediat după ce au făcut vaccinul, au suferit un accident rutier.
955 afișări
Imaginea articolului Vaccinul AstraZeneca, sub lupă. Ştefan Dascălu, cercetător român la Oxford, nu crede că sunt motive de îngrijorare
Lumea întreagă urmăreşte problemele apărute după ce oamenii s-au vaccinat cu AstraZeneca. Deşi unele ţări au suspendat vaccinarea cu acest ser, mai mulţi medici spun că nu ar trebui să existe motive de îngrijorare. Printre ei este şi Ştefan Dascălu, cercetător român la Oxford, care a vorbit mai multe despre acest subiect marţi seară, la emisiunea Ochii pe Mine. 
 
„Vă spun că veţi găsi oameni care imediat după ce au făcut vaccinul, în aceeaşi zi, au suferit un accident rutier. Acum, nu ştiu dacă veţi considera faptul că vaccinurile cauzează accidente rutiere şi acest lucru ar trebui scris în prospect. poate vi se pare ridicol acest exemplu, dar din punct de vedere statistic incidenţa se înregistrează în cadrul populaţiei şi ne aşteptăm să existe astfel de cazuri”, spune Ştefan Dascălu.
 
România nu suspendă AstraZenecaAnaliza pe 17 milioane de persoane vaccinate cu serul de la AstraZeneca a arătat un număr de 37 de evenimente trombotice, ceea ce înseamnă un caz la un milion de persoane vaccinate, a spus, marţi, dr. Valeriu Gheorghiţă. Cu toate acestea, 33.000 de români au renunţat la programare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici