Veşti bune: O singură doză de vaccin Pfizer oferă o protecţie de peste 60% împotriva coronavirusului

  • O doză de vaccin Pfizer-BioNTech oferă o protecţie de peste 60% împotriva coronavirusului, sugerează datele analizate de guvernul britanic.
  • Primele descoperiri din programul de vaccinare din Marea Britanie, care urmează să fie publicate în câteva zile, arată că prima doză a redus riscul de infecţie simptomatică la pacienţi cu 65% la adulţii mai tineri şi cu 64% la persoanele cu vârsta peste 80 de ani, a spus o persoană familiarizată cu problema, relatează Bloomberg.
4758 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: O singură doză de vaccin Pfizer oferă o protecţie de peste 60% împotriva coronavirusului

Veşti bune: O singură doză de vaccin Pfizer oferă o protecţie de peste 60% împotriva coronavirusului

Datele, raportate pentru prima dată de ziarul The Sun, au arătat că două doze de vaccin Pfizer au dus la o protecţie între 79% şi 84%, în funcţie de vârstă. Vaccinul AstraZeneca oferă o protecţie similară, a precizat ziarul.

În timp ce rezultatele eficacităţii sunt mai mici decât cele găsite în studiile clinice ale lui Pfizer, guvernul lui Boris Johnson este de părere că datele vor fi un impuls semnificativ al eforturilor de imunizare a populaţiei. Lansarea cu succes a vaccinului în masă este cheia speranţei guvernului de a redeschide economia după luni de carantină.

Peste 12,6 milioane de oameni din Marea Britanie au primit până acum primele doze fie ale vaccinul Pfizer, fie de vaccinul Oxford-AstraZeneca, potrivit ultimelor date publicate marţi. Aceasta include mai mult de 90% din cei de peste 80 de ani.

Boris Johnson şi-a stabilit o ţintă de imunizare a aproape 15 milioane de oameni până pe 15 februarie, concentrându-se pe cele mai vulnerabile grupuri şi pe îngrijitorii lor.

Din 8 martie, şcolile ar putea începe să se redeschidă, urmate de relaxarea altor măsuri. Dar, deşi campania de vaccinare în Marea Britanie este una dintre cele mai avansate din lume, singura mare îndoială este dacă vaccinurile vor rămâne eficiente împotriva noilor tulpini de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici