Veştile despre vaccinul anti COVID-19 de la Moderna îi bucură şi pe medicii români. Iată câteva reacţii

  • Vaccinul anti-Covid-19 de la Moderna este eficient în proporţie de 95%, conform datelor preliminare
  • Testarea s-a făcut pe 30.000 de persoane
  • Cei de la Moderna spun că vaccinul lor rezistă la -20 grade, timp de 6 luni
3893 afișări
Imaginea articolului Veştile despre vaccinul anti COVID-19 de la Moderna îi bucură şi pe medicii români. Iată câteva reacţii

Ai aflat deja că al doilea vaccin e aproape gata. După Pfizer, americanii de la Moderna anunţă o eficienţă de 95% a vaccinului lor. Cu siguranţă, vestea te bucură, pentru că te-ai săturat şi tu de pandemie. Iată ce spun medicii de la noi.

„Dacă este adevărat şi dacă am înţeles noi corect toate aceste date, este evident că este mult mai sigur de manevrat, de transportat şi de administrat. Deşi toate triajele clinice pentru terapie au fost accelerate în această perioadă, ele şi-au păstrat criteriile respective care sunt cerute de fiecare fază, fazele 1, 2, respectiv 3, aşa că nu pot exista dubii în privinţa siguranţei, în acest moment”, spune Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

„Este într-adevăr o veste nemaipomenită, pentru că al doilea producător de vaccinuri vine şi ne spune că speranţele pe care ni le-am pus în vaccinuri nu sunt deşarte, ceea ce este foarte important. Legat de faptul că unul are 95, iar altul 90, trebuie să amintesc că aceste date sunt preliminare, că ele pot fi influenţate şi vom putea asista poate, la mai mult de 90 sau 95 la sută eficacitate, dar ar putea fi şi mai puţin. Dar vestea bună pe care ne-o aduce această informaţie este că, chiar dacă în studiul în care s-a administrat vaccinul, am întâlnit un număr de cazuri de îmbolnăvire, nu am întâlnit niciun caz de formă severă, respectiv de deces”, explică Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici