59 de jurnalişti au fost ucişi în primele şase luni ale anului

Un număr de 59 de jurnalişti au fost ucişi în primele şase luni ale anului 2010, în creştere comparativ cu 53 în 2009, presa plătind un greu tribut războaielor şi conflictelor interne, potrivit unui raport al organizaţiei nonguvernamentale Presse Emblème Campagne (PEC).

33 afișări
Imaginea articolului 59 de jurnalişti au fost ucişi în primele şase luni ale anului

59 de jurnalişti au fost ucişi în primele şase luni ale anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele mai riscante ţări pentru jurnalişti sunt Mexic (9 jurnalişti ucişi), Honduras (8 jurnalişti ucişi), Pakistan (6 jurnalişti ucişi), Nigeria (4 jurnalişti ucişi) şi Filipine (4 jurnalişti ucişi).

De asemenea, alţi trei jurnalişti au fost ucişi în Rusia, trei în Columbia şi câte doi în Irak, Nepal, Thailanda şi Venezuela.

Pe de altă parte, în Afganistan, Angola, Bangladesh, Brazilia, Bulgaria, Camerun, Cipru, Ecuador, Israel, Republica Democratică Congo, Rwanda, Turcia, Somalia şi Yemen a fost ucis câte un jurnalist.

"Jurnaliştii sunt foarte expuşi în numeroase ţări care se confruntă cu probleme interne", a subliniat secretarul general al PEC, Blaise Lempen.

"Guvernele şi comunitatea internaţională trebuie să fie mai ferme în acţiunile de stopare a deceselor şi de condamnare a responsabililor", a mai spus acesta.

Totodată, ONG-ul deplânge şi încarcerarea celor trei jurnalişti ai postului de televiziune France 3 în estul Afganistanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici