9 iulie în calendarul ortodox- Iisus alungă o legiune de demoni într-o turmă de porci

Exorcismul din ţinutul Gadarenilor este o poveste din Noul Testament, care relatează cum Iisus a alungat o legiune de demoni dintr-un bărbat care trăia într-un cimitir. Anul acesta este sărbătorit duminică, 9 iulie, potrivit calendarului ortodox.

285 afișări
Imaginea articolului 9 iulie în calendarul ortodox- Iisus alungă o legiune de demoni într-o turmă de porci

Public Domain, Wikipedia Commons

Demonii au cerut lui Iisus să le permită să intre într-o turmă de porci care păştea în apropiere.

Iisus a acceptat şi porcii s-au aruncat în mare, înecându-se.

Locuitorii din zonă au fost atât de speriaţi de acest eveniment, încât l-au rugat pe Iisus să plece. Bărbatul eliberat de demoni a vrut să-l urmeze pe Iisus, dar acesta i-a spus să rămână şi să le povestească celorlalţi ce i s-a întâmplat.

Această poveste este prezentă în trei dintre evanghelii: Matei 8:28-34, Marcu 5:1-20 şi Luca 8:26-39. Există unele diferenţe între relatări, cum ar fi numele locului (Gadara, Gherasa sau Gerasa), numărul bărbaţilor posedati (unul sau doi) şi reacţia poporului (frică sau admiraţie).

Povestea ilustrează puterea lui Iisus asupra forţelor răului şi compasiunea sa faţă de cei suferinzi. De asemenea, ridică unele întrebări teologice şi etice, cum ar fi originea şi natura demonilor, responsabilitatea lui Iisus pentru moartea porcilor şi atitudinea faţă de cei care nu-l primesc pe Iisus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici