A murit compozitorul Valentin Gheorghiu, membru al Academiei Române

Compozitorul Valentin Gheorghiu, membru al Academiei Române, a murit luni, la vârsta de 95 de ani.

776 afișări
Imaginea articolului A murit compozitorul Valentin Gheorghiu, membru al Academiei Române

Filarmonica de Stat Sibiu îşi exprimă regretul profund la despărţirea de maestrul Valentin Gheorghiu (21 martie 1928 - 17 iulie 2023).

Pianist, profesor şi compozitor, membru al Academiei Române din 2014, pianist concertist cu o intensă activitate, un mare admirator şi continuator al legendarului Dinu Lipatti, Valentin Gheorghiu a onorat Filarmonica de Stat Sibiu în numeroase rânduri, în calitate de solist sau membru al juriului Concursului-Festival Internaţional „Carl Filtsch”.

„Ai putea considera că noi suntem nişte sacerdoţi care fac o slujbă pentru muzică. Pentru că muzica poate fi o religie, ea se adresează direct interiorului”, spunea maestrul Valentin Gheorghiu.

În primăvara acestui an, Filarmonica de Stat Sibiu i-a dedicat un program simfonic la împlinirea venerabilei vârste de 95 de ani şi a interpretat Concertul pentru pian şi orchestră în La major, compoziţia despre care distinsul Valentin Gheorghiu mărturisea că este cea mai apropiată sufletului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici