A murit o legendară cântăreaţă indiană. Avea 92 ani

A murit la 92 de ani legendara cântăreaţă indiană Lata Mangeshkar. A fost considerată pe scară largă drept una dintre cele mai mari şi mai respectate cântăreţe de playback din India.

3354 afișări
Imaginea articolului A murit o legendară cântăreaţă indiană. Avea 92 ani

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Anunţul a fost făcut duminică de premierul Narendra Modi.

Cauza decesului nu a fost anunţată, însă Lata Mangeshkar a fost spitalizată pe 11 ianuarie după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, potrivit declaraţiilor date de un medic pentru Reuters.

În India vor fi două zile de doliu naţional.

„Blânda şi grijulie Lata Didi ne-a părăsit. Ea lasă un gol în naţiunea noastră care nu poate fi umplut. Generaţiile viitoare îşi vor aminti de ea ca de un stâlp al culturii indiene, a cărei voce melodioasă avea o capacitate inegalabilă de a hipnotiza oamenii", a scris Narendra Modi pe Twitter.

Născută în 1929, Mangeshkar a început să cânte în adolescenţă, iar în cei 73 de ani de carieră a cântat aproximativ 15.000 de cântece în 36 de limbi. I-a captivat pe indienii cu vocea ei lină şi cu o gamă vocală care se întindea pe mai mult de trei octave.

Bollywood - unde filmele erau de neconceput fără cel puţin şase cântece şi unde totul, de la romantism la suferinţă, era povestit cu ajutorul unei balade - a fost locul unde Mangeshkar şi-a un nume.

Mangeshkar a dominat industria cinematografică hindi timp de aproape cinci decenii, până în anii 2000, alături de sora ei mai mică, Asha Bhosle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici