Al Jazeera - noul CNN. Ce rol a avut televiziunea din Qatar în revoltele din lumea arabă

A devenit cunoscută drept televiziunea arabă unde al-Qaida îşi trimitea comunicatele. Acum, postul TV Al Jazeera joacă un rol central în revoltele care s-au întins în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

85 afișări
Imaginea articolului Al Jazeera - noul CNN. Ce rol a avut televiziunea din Qatar în revoltele din lumea arabă

Al Jazeera - noul CNN. Ce rol a avut televiziunea din Qatar în revoltele din lumea arabă (Imagine: www.gandul.info)

Postul TV cu sediu în Qatar poate fi văzut în peste 100 de ţări şi este receptat în 220 de milioane de case. Toate revoltele care au izbucnit de la începutul anului în Africa de Nord au fost acoperite pe larg de Al Jazeera şi au servit drept exemplu şi în alte state.

De aceea, când egiptenii s-au ridicat împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, staţia locală Al Jazeera a fost printre primele închise la Cairo.
Citeşte mai multe despre rolul Al Jazzera în revoltele din lumea arabă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici