Alecsandra Raluca Drăgoi, primul fotograf român câştigător la Sony World Photography Awards - GALERIE FOTO

Alecsandra Raluca Drăgoi a devenit primul fotograf român care a câştigat un trofeu la gala Sony World Photography Awards, impunându-se la ediţia 2013 a acestui concurs prestigios, la secţiunea "Youth", dedicată tinerilor fotografi în vârstă de până la 19 ani.

14405 afișări
Imaginea articolului Alecsandra Raluca Drăgoi, primul fotograf român câştigător la Sony World Photography Awards - GALERIE FOTO

Alecsandra Raluca Drăgoi, primul fotograf român câştigător la Sony World Photography Awards - GALERIE FOTO (Imagine: sandraraluca.blogspot.ro)

Tânăra româncă se află pe lista celor trei câştigători de la secţiunea "Youth", iar fotografia ei a fost înscrisă la subsecţiunea "Cultură". Fotografia ei prezintă un obicei popular românesc practicat în noaptea de Anul Nou - Jocul Ursului, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Alecsandra Raluca Drăgoi studiază arta fotografică la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie.

Deschisă fotografilor cu vârsta de până la 19 ani, competiţia Youth caută să descopere următoarea generaţie de fotografi talentaţi.

Ceilalţi doi câştigători de la categoria "Youth" sunt Berta Vicente din Spania (subsecţiunea "Portret") şi Xu Wei Shou din Taiwan (subsecţiunea "Mediu").

Tânărul fotograf al anului va fi selectat dintre cei trei fotografi de mai sus şi va fi anunţat la gala Sony World Photography Awards 2013, ce avea loc pe 25 aprilie, la Londra.

Tot marţi au mai fost anunţaţi cei 10 câştigători ai secţiunii "Open", cu toţii fotografi amatori, aleşi din peste 55.000 de înscrieri. Cei zece câştigători ai categoriei "Open" vor concura pentru titlul "Fotograful Anului", oferit de Sony World Photography Awards. Marele câştigător va fi anunţat la ceremonia de gală din 25 aprilie, iar acest fotograf va primi un cec de 5.000 de dolari.

GALERIE FOTO cu fotografii câştigătoare

La categoria "3D" a fost desemnat câştigător fotograful Matjaž Tančič din Slovenia. Un fotograf de top, specializat în fotografia fashion, care îşi împarte timpul între Beijing şi Ljubljana, Matjaž este absolvent al College of Fashion din Londra, iar operele sale au fost expuse şi au apărut în numeroase publicaţii din lume. Fotografia sa, "Time Keeper", este inspirată de stilul Hui al camerelor de zi din vechile case din localitatea Yixian din China.

Câştigătorii categoriei profesioniste şi al mult râvnitului premiu L'Iris D'Or/ Sony World Photography Awards 2013 şi al titlului "Fotograful Profesionist al anului" vor fi anunţaţi la ceremonia de gală din Londra, pe 25 aprilie. Câştigătorul trofeului L'Iris D'Or va primi un cec în valoare de 25.000 de dolari.

Toate fotografiile câştigătoare vor fi expuse la Londra, la Someherst House, în perioada 26 aprilie - 12 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici