Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, care comercializează cărţi, tablete şi vin, a anunţat, marţi, că se va lansa şi în domeniul vânzării de opere de artă.

119 afișări
Imaginea articolului Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă

Amazon se lansează în domeniul vânzării de opere de artă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amazon va fi intermediar între cumpărători şi galeriile şi comercianţii de opere de artă prin intermediul platformei www.amazon.com/art, unde deja au fost scoase la vânzare peste 40.000 de lucrări.

Preţurile pentru o lucrare pe această platformă variază între 10 dolari şi pot ajunge la câteva milioane de dolari pentru o operă a unui artist celebru.

Astfel, pictura "Fragment de Nymphéas", de Claude Monet, a fost scoasă la vânzare la preţul de 2,5 milioane de dolari, în timp ce o operă de Andy Warhol poate fi cumpărată la 1,45 milioane de dolari, iar un tablou de Norman Rockwell, la 4,85 milioane de dolari (cel mai mare preţ din această colecţie).

"Amazon Art vine în sprijinul galeriilor care îşi pot aduce pasiunea şi expertiza pentru artiştii pe care îi reprezintă în faţa milioanelor de clienţi ai noştri", a declarat Peter Faricy, vicepreşedinte al Amazon, responsabil de platformele comerciale ale companiei.

În momentul de faţă, Amazon colaborează cu peste 150 de galerii şi comercianţi de opere de artă din Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit şi Olanda.

Printre tablourile scoase la licitaţie pe noua platformă a Amazon se regăseşte şi lucrarea "Fără titlu" (1962) de Victor Brauner, care poate fi achiziţionată pentru 3.750 de dolari.

Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani.

Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat luni că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici