AMC a finalizat tranzacţia prin care a preluat Chellomedia, care operează televiziuni şi în România

Compania americană AMC Networks a anunţat finalizarea tranzacţiei în valoare de 750 de milioane de euro pentru preluarea de la grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. a diviziei de conţinut - Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România.

274 afișări
Imaginea articolului AMC a finalizat tranzacţia prin care a preluat Chellomedia, care operează televiziuni şi în România

AMC a finalizat tranzacţia prin care a preluat Chellomedia, care operează televiziuni şi în România (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit broadbandtvnews.com, AMC Networks a încheiat o înţelegere definitivă pentru a cumpăra Chellomedia, divizia internaţională de conţinut a Liberty Global, pentru aproximativ 1,04 miliarde de dolari (750 de milioane de euro), în octombrie 2013. Acum, AMC Networks a anunţat finalizarea tranzacţiei.

Prin această tranzacţie, compania AMC Networks a preluat operaţiunile de business ale Chellomedia, printre care se numără Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal şi Chello Zone, dar şi participaţia Chellomedia la CBS Chello Zone, un joint venture cu CBS International, A+E Networks, Zon Optimus şi alţi parteneri.

În schimb, Liberty Global a păstrat business-ul de televiziuni premium din Olanda, care include Film1 şi Sport1.

Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global, operează şi distribuie televiziuni, conţinut şi servicii video. Chellomedia operează 68 de televiziuni. Dintre acestea, 48 sunt deţinute 100% de Chellomedia, în timp ce 20 sunt deţinute în regim de joint venture cu alte companii, între care şi CBS. Televiziunile Chellomedia sunt recepţionate în prezent într-un număr total de 390 milioane de case din 138 de teritorii.

Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate în România de societatea Tematic Cable SRL (distribuţie) şi de Indoor Media Group (promovare), în condiţiile în care biroul din Bucureşti al Chello a fost închis pe 30 septembrie 2013.

Grupul american Liberty Global Inc. deţine şi UPC Holding, înregistrată în Olanda, care controlează compania de telecomunicaţii UPC România.

Pe de altă parte, AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care deţine şi operează mai multe televiziuni, între care se numără AMC, IFC, Sundance Channel şi WE tv. De asemenea, compania deţine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" şi "The Walking Dead".

Josh Sapan, preşedinte şi CEO al AMC Networks, declara în luna octombrie că achiziţia Chellomedia se înscrie în strategia AMC de expansiune la nivel internaţional. "Odată cu extinderea AMC Networks la nivel internaţional, am avut marea dorinţă de a face ceva ce considerăm strategic, respectiv să difuzăm conţinutul nostru pe propriile noastre televiziuni", a spus Josh Sapan.

La rândul său, Mike Fries, preşedinte şi CEO al Liberty Global, a declarat la momentul respectiv că această tranzacţie este atractivă atât din punctul de vedere al valorii sale, cât şi din perspectiva lichidităţilor pe care le oferă companiei. "Această tranzacţie ne ajută să ne simplificăm business-ul şi ne permite să ne concentrăm pe pieţele noastre principale şi pe oportunităţile strategice", a mai spus Mike Fries.

Ed Carroll, Chief Operating Officer (COO) al AMC Networks, va conduce operaţiunea de integrare a Chellomedia în cadrul grupului AMC. Acestuia îi vor raporta direct şefii operaţiunilor de business din Chellomedia: Alejandro Harrison, CEO al Chello Latin America; Mike Moriarty, Managing Director al Chello Central Europe; Dermot Shortt, Chief Executive Officer al Chello Zone, Eduardo Zulueta, Managing Director al Chello Multicanal. În plus, Bruce Tuchman, preşedinte al AMC/Sundance Channel Global - companie care va continua să furnizeze conţinut partenerilor internaţionali ai AMC-, va continua să îi raporteze lui Ed Carroll.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici