Anamaria Marinca joacă la Londra în "4:48 Psychosis"

Anamaria Marinca va juca, între 21 iulie şi 8 august, în "4:48 Psychosis", ultima piesă scrisă de Sarah Kane, pusă în scenă de regizorul francez Christian Benedetti, la The Young Vic Theatre din Londra, informează broadwayworld.com.

36 afișări
Imaginea articolului Anamaria Marinca joacă la Londra în "4:48 Psychosis"

Anamaria Marinca joacă la Londra în "4:48 Psychosis" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spectacolul "4:48 Psychosis" este o explorare a pierderii controlului asupra propriei vieţi.

Actriţa Anamaria Marinca a povestit, în cadrul unei întâlniri cu publicul, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (28 mai - 7 iunie), că proiectul îi este foarte drag, cu atât mai mult cu cât este realizat cu unul dintre oamenii care au inspirat-o cel mai mult în cariera sa - Christian Benedetti.

De altfel, Benedetti a fost primul regizor care a pus în scenă "4:48 Psychosis", în 2001, dar cu o altă actriţă în rolul principal. Noua producţie a fost special creată pentru The Young Vic Theatre.

Anamaria Marinca a povestit, la TIFF, că ultima piesă scrisă de Kane este intitulată "4:48 Psychosis" deoarece 4:48 era ora la care artista, internată într-un spital de psihiatrie, se trezea în fiecare dimineaţă şi, până la ora 6:00, când veneau asistentele să o sedeze, scria. De altfel, actriţa a mai spus că spectacolul durează o 1:12 minute, o coincidenţă de altfel, căci acesta era intervalul în care Sarah Kane putea scrie, în centrul unde era internată.

Plină de umor negru, cea de-a cincea şi ultima piesă scrisă de Sarah Kane alternează între realitate şi fantastic, între visare şi conştienţă. Spectacolul vorbeşte despre capacitatea oamenilor de a iubi şi de a stabili legături cu alţii, caracteristici ce pot fi regăsite în opera autoarei.

După moartea sa, în 1999, Sarah Kane a devenit unul dintre cei mai jucaţi dramaturgi din lume. Toate cele cinci piese ale sale se află, în prezent, în repertoriul celebrului teatru Schaubühne din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici