Anda Mânza, numită Country Manager al Chello Central Europe România, în locul lui Dorian Ciubuc

Anda Mânza a fost numită Country Manager al Chello Central Europe România, începând cu 1 februarie, ea înlocuindu-l pe fostul director general, Dorian Ciubuc, care a părăsit compania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1005 afișări
Imaginea articolului Anda Mânza, numită Country Manager al Chello Central Europe România, în locul lui Dorian Ciubuc

Anda Mânza, numită Country Manager al Chello Central Europe România, în locul lui Dorian Ciubuc (Imagine: Mediafax Foto)

Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global Inc., a anunţat, joi, că Anda Mânza - care ocupa funcţia de Senior Sales Manager al Chello Central Europe România - a preluat poziţia de Country Manager, de la 1 februarie.

Anda Mânza va fi responsabilă de gestionarea şi dezvoltarea portofoliului de canale Chello Central Europe (CCE) în România şi va raporta direct către Alena Blahovcova, Vice President Affiliate Sales CCE.

Mânza îl înlocuieşte pe fostul director general, Dorian Ciubuc, care a decis să părăsească compania, optând pentru noi oportunităţi de afaceri, potrivit comunicatului.

"Dorian a fost un mare lider şi a reuşit să crească distribuţia canalelor inclusiv în perioadele dificile ale companiei. Ne va lipsi talentul său de manager, dar îi respectăm decizia de a se reorienta către afacerile sale private. Prin numirea Andei în această funcţie, vom câştiga un om cu multă experienţă în domeniu, ea fiind un manager care cunoaşte foarte bine piaţa locală şi care deţine multe informaţii comerciale. Împreună am stabilit obiective ambiţioase de creştere anuală a veniturilor. Anda va avea de acum un rol cheie în identificarea de noi oportunităţi pe piaţa din România, precum şi în extinderea veniturilor pentru susţinerea business-ului", spune Alena Blahovcova, Vice President Affiliate Sales CCE.

Anda Mânza şi-a început cariera în industria de cablu în 1993 în compania Kappa Servexim SRL. Între 1995 şi 1998 a lucrat pentru Televiziunea Română, iar în 1998 s-a întors la Kappa în calitate de director de vânzări şi marketing, responsabilă atât de divizia de televiziune, cât şi cea de internet. În anul 2000, Kappa a fost achiziţionată de către firma Astral, unde Anda Mânza a ocupat diferite funcţii. Una dintre ele a fost poziţia de director de marketing şi vânzări, până în 2006, când Astral a fost achiziţionată de UPC. Între 2006 şi 2008, Anda şi-a dezvoltat propria sa firmă, între timp fiind şi director de marketing la canalul de muzică U TV. Mai târziu a ocupat aceeaşi funcţie şi în cadrul companiei de comunicaţii DCS. Anda Mânza a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti şi deţine o diplomă MBA în marketing.

În 14 ianuarie, Dorian Ciubuc a declarat pentru MEDIAFAX că a părăsit Chellomedia. "Am convenit să-mi fac un exit şi să-mi cedez părţile sociale", a spus la momentul respectiv Dorian Ciubuc, precizând că a avut un contract de cesionare treptată a acţiunilor cu Chellomedia - divizia de programe a Liberty Global, Inc, companie care controlează şi UPC.

Dorian Ciubuc deţinea 24,75% din Chello Networks SRL, companie prin care Chello Central Europe, parte a Chellomedia, îşi desfăşoară activităţile din domeniul distribuţiei de televiziune din România.

"Aveam o înţelegere din 2004, un contract prin care trebuia să-mi cedez părţile sociale într-un anumit termen. Am decis de comun acord să încheiem acest acord mai devreme", a explicat Dorian Ciubuc. El a mai spus că cesiunea se va finaliza în perioada următoare.

Întrebat care este motivul pentru care a părăsit Chellomedia, Dorian Ciubuc a spus: "S-a întâmplat pur şi simplu, eu am alte planuri, ei au alte strategii şi am decis să încheiem pe cale amiabilă".

Dorian Ciubuc a mai spus atunci că va lucra în continuare ca freelancer în relaţia cu televiziunile şi operatorii de cablu din România. "Trebuie să mă liniştesc, să închei lucrurile cu Chello şi să văd în ce direcţie o să mă îndrept", a spus Dorian Ciubuc.

Dorian Ciubuc a intrat în business-ul TV la sfârşitul anului 1993, iar în 1994 a înfiinţat Zone Vision. El este cel care a adus în România canale precum MTV, Eurosport, Discovery, BBC, Minimax, Hallmark (în prezent Diva Universal), Cartoon Network, TCM etc. Între timp, Chello Central Europe şi-a lansat propriile canale, Zone Romantica, Zone Reality, Extreme Sports Channel etc.

Dorian Ciubuc este cunoscut şi pentru activitatea sa în domeniul showbiz-ului românesc. El este cel care a înfiinţat casa de discuri Zone Records (în prezent Roton, n.r.). Prin firma Arena Invest, Dorian Ciubuc este şi proprietar al complexului Zone Arena din Bucureşti, care anul trecut a găzduit concerte ale unor nume celebre precum Bob Dylan, Aerosmith şi Cranberries. De asemenea, Dorian Ciubuc a fost organizatorul concertului susţinut pe 2 octombrie la Zone Arena de Ozzy Osbourne. Printre afacerile lui Ciubuc se mai numără compania de evenimente Fun Time Production, GD Total Service (distribuţie de programe), Rent a Screen (închiriere de echipamente).

Chello Central Europe este proprietarul unor branduri cunoscute de conţinut în Europa Centrală. Portofoliul curent de televiziuni din România include Minimax, Romantica, MGM, Sport 1, Sport M, TV Paprika, Fine Living Network, Zone Reality, Romantica, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel şi Food Network.

Chello Central Europe este parte din Chellomedia, divizia europeană de conţinut a Liberty Global, Inc. Chellomedia îşi desfăşoară activitatea la nivel global prin intermediul companiei Chello Zone, pe care o deţine în totalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici