Angajaţi ai SRTv s-au adunat în curtea televiziunii, îngrijoraţi de blocarea conturilor TVR de ANAF

Aproximativ o sută de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat, marţi, în curtea instituţiei, fiind îngrijoraţi de situaţia în care se află TVR, căreia, luni, i-au fost blocate conturile de către ANAF, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din televiziunea publică.

736 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai SRTv s-au adunat în curtea televiziunii, îngrijoraţi de blocarea conturilor TVR de ANAF

Angajaţi ai SRTv s-au adunat în curtea televiziunii, îngrijoraţi de blocarea conturilor TVR de ANAF

Acţiunea este una spontană, angajaţii începând să se adune în curtea Societăţii Române de Televiziune (SRTv) marţi, în jurul orei 11.30, conform surselor citate.

Salariaţii Televiziunii Române sunt îngrijoraţi de situaţia în care se află în prezent SRTv, având în vedere că, luni, i-au fost blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

De asemenea, angajaţii Televiziunii Române sunt nemulţumiţi că negocierile purtate cu administraţia Televiziunii Române pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă au eşuat. Negocierile au fost purtate în contextul în care, pe 1 iulie, a expirat vechiul contract colectiv de muncă în TVR.

Ieşirea angajaţilor în curtea TVR s-a produs şi în contextul în care, marţi, de la ora 11.30, este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA) al Televiziunii Române.

Pe de altă parte, este pentru a doua oară în ultima perioadă când angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituţiei, având nemulţumiri faţă de modul în care manageriază situaţia actuala administraţie, în frunte cu Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat, luni, conturile SRTv, având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, după cum a relatat în aceeaşi zi agenţia MEDIAFAX, citând mai multe surse din Televiziunea Română.

Motivul blocării conturilor ar fi datoriile pe care le are SRTv la bugetul de stat şi faptul că sub conducerea lui Stelian Tănase, preşedintele - director general al TVR, instituţia nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de şapte ani, au mai spus sursele citate.

Această situaţie, care ar putea duce la blocarea activităţii televiziunii publice, urmează să fie analizată în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie al TVR, conform aceloraşi surse.

Stelian Tănase nu a putut fi contactat luni seară de MEDIAFAX, iar, marţi dimineaţa, acesta nu a dorit să răspundă la întrebările adresate de agenţia de ştiri pe subiectul blocării conturilor TVR de către ANAF.

Pe de altă parte, marţi, ANAF a confirmat faptul că a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune, pentru recuperarea datoriilor. "În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF, marţi, printr-un comunicat.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici