Angela Gheorghiu îi transmite "La mulţi ani" lui Victor Rebengiuc, care a împlinit luni 81 de ani

Soprana Angela Gheorghiu îi transmite lui Victor Rebengiuc "La mulţi ani", într-un omagiu pe care i-l aduce acestuia la sărbătorirea vârstei de 81 de ani, spunând despre cunoscutul actor că este "adoratul său maestru".

267 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu îi transmite "La mulţi ani" lui Victor Rebengiuc, care a împlinit luni 81 de ani

Angela Gheorghiu îi transmite "La mulţi ani" lui Victor Rebengiuc, care a împlinit luni 81 de ani (Imagine: Facebook)

Angela Gheorghiu a publicat pe contul său oficial de Facebook luni, ziua în care Victor Rebengiuc a împlinit 81 de ani, un album cu fotografii în care soprana apare alături de cunoscutul actor.

Albumul de fotografii publicat de soprana Angela Gheorgiu este intitulat: "«La mulţi ani», adoratului meu maestru Victor Rebengiuc!".

Angela Gheorgiu îl consideră pe Victor Rebengiuc "cel mai important actor român al tuturor timpurilor", spunând despre acesta că îi este "prieten drag".

Totodată, Angela Gheorghiu spune despre Victor Rebengiuc că este genial, eclectic, cu o şcoală de actorie înnăscută şi deprinsă, cu un talent uriaş, cu modestie, cultură adevărată, sinceritate, loialitate, frumuseţe, putere, forţă de convingere, cu dragoste pentru semeni, dar şi cu "o soţie care are forţa şi calibru său, unica, Mariana Mihuţ".

Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933. A absolvit cursurile UNATC "I. L. Caragiale" din Bucureşti în 1956.

Printre rolurile sale din teatru se numără: Jim Curry, din "Omul care aduce ploaia", de R. Nash, în regia lui Liviu Ciulei, Pierre - "Nebuna din Chaillot", de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee - "Un strugure în soare", de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando - "Cum vă place", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipătescu - "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Lear - "Regele Lear", de William Shakespeare, regia Dragoş Galgoţiu, Marat - "Sade", de Peter Weiss, regia Silviu Purcărete, Claudius - "Hamlet", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei.

Printre filmele importante din cariera lui Victor Rebengiuc se numără "Pădurea spânzuraţilor", în regia lui Liviu Ciulei - premiat la Festivalul de la Cannes, în 1965 -, "Tănase Scatiu", în regia lui Dan Piţa, "De ce trag clopotele, Mitică?", în regia lui Lucian Pintilie, "Faleze de nisip", de Dan Piţa, "Moromeţii", de Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo - Italia şi Santarem - Portugalia), "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Medalia de onoare", de Călin Netzer.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici