Angela Gheorghiu împlineşte 20 de ani de carieră

TVR Cultural difuzează miercuri, de la ora 22.15, o emisiune-portret dedicată sopranei Angela Gheorghiu, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de carieră internaţională, informează Televiziunea Română.

379 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu împlineşte 20 de ani de carieră

Angela Gheorghiu

Emisiunea realizată de Luminiţa Constantinescu cuprinde imagini în exclusivitate din arhiva TVR, imagini şi mărturisiri ale sopranei, dar şi momente din spectacolele de operă care i-au marcat cariera.

Pornită din Adjud şi ajunsă pe cele mai mari scene din Londra, New York, Milano, Viena, Paris şi alte oraşe ale lumii, cariera internaţională a Angelei Gheorghiu împlineşte 20 de ani de excelenţă.

La TVR Cultural va fi prezentată o călătorie sentimentală, care urmăreşte copilăria, tinereţea şi marile succese pe care celebra soprană le-a avut în concerte şi spectacole pe renumite scene ale lumii, de la Bucureşti, la Covent Garden din Londra, Metropolitan din New York, Scala din Milano şi altele.

Cum îşi conduce destinul artistic, care au fost etapele sale esenţiale şi cine este omul din spatele cortinei telespectatorii vor afla din emisiunea realizată de Luminiţa Constantinescu.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică.

Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici