Anne Sweeney, una dintre cele importante femei de la Hollywood, părăseşte grupul Disney

Anne Sweeney, una dintre cele importante femei din industria de divertisment de la Hollywood, a decis să renunţe la conducerea diviziei de televiziune a Disney, după 18 ani petrecuţi în această companie, pentru a-şi urma visul de a deveni regizor.

95 afișări
Imaginea articolului Anne Sweeney, una dintre cele importante femei de la Hollywood, părăseşte grupul Disney

Anne Sweeney (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Anne Sweeney, considerată unul dintre posibilii succesori la funcţia de CEO al grupului Disney, a decis să renunţe la funcţiile de copreşedinte al Disney Media Networks şi de preşedinte al Disney/ABC Television Group, informează hollywoodreporter.com.

Potrivit The Hollywood Reporter.com, care îi dedică lui Anne Sweeney ediţia sa din 21-28 martie, aceasta pare surprinzător de uşurată într-un moment în care se pregăteşte să renunţe la cheile unui imperiu de televiziune estimat la 12 miliarde de dolari.

Anne Sweeney a decis să părăsească în acest an compania Disney, pe care a considerat-o propria sa casă în ultimii 18 ani.

Motivul pentru care Anne Sweeney renunţă la conducerea diviziei de televiziune a Disney este, potrivit The Hollywood Reporter, şi mai uluitor decât anunţul în sine. Anne Sweeney doreşte să îşi urmeze visul de a deveni regizor.

"Ceea ce mă motivează acum este să fiu implicată într-un proces creativ", a declarat Anne Sweeney, în vârstă de 56 de ani, care şi-a început cariera la Nickelodeon şi FX, înainte de a intra în grupul Disney şi de a creşte activele acestei companii, care include branduri internaţionale precum Disney Channel (107 canale, care ajung în 431 de milioane de case din întreaga lume), dar şi reţeaua şi studioul ABC broadcast şi o participaţie de 50% la compania de cablu americană A+E Networks.

Divizia din cadrul Disney condusă de Anne Sweeney a generat anul trecut venituri de 11,9 miliarde de dolari şi un profit de 2,6 miliarde de dolari. Aceste cifre au făcut din Anne Sweeney cea mai puternică femeie de la Hollywood, potrivit The Hollywood Reporter.

Pe de altă parte, potrivit AFP, Anne Sweeney era considerată unul dintre posibilii succesori ai lui Robert Iger în funcţia de CEO al The Walt Disney Company. Mandatul acestuia din urmă se va încheia la sfârşitul lunii iunie 2016.

Însă Anne Sweeney a declarat pentru The Hollywood Reporter că nu îşi doreşte funcţia de CEO al grupului Disney.

Pe de altă parte, Robert Iger nu a făcut comentarii despre posibilii săi succesori, însă presa americană i-a enumerat printre posibilii pretendenţi la conducerea The Walt Disney Company pe directorul financiar al companiei, James Rasulo, şi pe preşedintele diviziei de parcuri de distracţie a grupului, Thomas Staggs.

Însă unele publicaţii americane au speculat cu privire la preluarea conducerii The Walt Disney Company de o persoană surpriză, respectiv Sheryl Sandberg, directorul operaţional al reţelei de socializare Facebook, care ocupă deja un loc în consiliul de administraţie al Disney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici