Aproape jumătate din utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile

Aproape jumătate din utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile, fără să acceseze şi link-ul care îi redirecţionează pe paginile diferitelor ziare unde pot citi şi restul conţinuturilor, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Outsell.

22 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate din utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile

Aproape jumătate din utilizatorii Google News urmăresc doar titlurile (Montaj foto)

"Chiar dacă Google generează trafic pe paginile electronice ale ziarelor, sunt situaţii în care îi deturnează pe utilizatori de la acestea", a declarat Ken Doctor, specialist în cadrul companiei de consultanţă Outsell, subliniind că "44% dintre vizitatorii Google News sunt interesaţi numai de titluri şi nu accesează şi site-urile ziarelor".

Acest sondaj pare să dea dreptate criticilor Google, printre care magnatul Rupert Murdoch, care controlează imperiul media News Corporation. El a acuzat Google şi alte platforme agregatoare de ştiri că nu partajează veniturile din publicitate şi cu site-urile la care fac trimitere prin link-uri.

Potrivit sondajului, 30% dintre respondenţi au declarat că nu folosesc Google pentru a accesa site-uri informative şi că preferă să utilizeze în acest scop alte portaluri sau să intre direct pe site-urile de care sunt interesaţi. De asemenea, 12% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că folosesc Google pentru a accesa site-uri informative, pentru ca, ulterior, să caute alte informaţii pe site-urile respective.

Pe de altă parte, 14% dintre respondenţi au declarat că utilizează platforma Google pentru a fi redirecţionaţi spre alte site-uri, dar că se întorc pe Google News pentru a căuta alte articole.

Totodată, sondajul indică faptul că 57% dintre cei care au participat la sondaj folosesc în principal mediile digitale pentru a se informa. Dintre aceştia, 31% folosesc agregatoare precum Google News, Yahoo!, MSN sau AOL, 30% urmăresc programe TV, în timp ce 8% accesează direct site-urile diferitelor medii, 18% accesează alte tipuri de platforme, iar 7% se informează de la radio.

În timp ce numeroşi patroni de instituţii de presă americane iau în discuţie introducerea de taxe pentru accesarea conţinuturilor online, sondajul arată că numai 10% dintre participanţii la studiu ar fi gata să plătească un abonament la un ziar tipărit pentru a avea acces la versiunea sa de pe internet.

Studiul a fost realizat în iulie 2009, pe un eşantion de 2.787 persoane interesate de informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici