Autorul de thriller James Patterson - scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an

Autorul american de thriller James Patterson este scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an, în valoare de 94 de milioane de dolari, fiind urmat, la mare distanţă, de Stephen King, cu venituri de 39 de milioane de dolari

590 afișări
Imaginea articolului Autorul de thriller James Patterson - scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an

Autorul de thriller James Patterson - scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an (Imagine: Shutterstock)

Patterson, în vârstă de 65 de ani, a acumulat aceste venituri în urma publicării a 14 titluri în 2011 - 2012, informează Forbes.

Stephen King, clasat pe locul al doilea în topul Forbes, a avut în ultimul an venituri de 39 de milioane de dolari, prin publicarea unui nou volum în seria de succes "Turnul întunecat", cel de-al optulea - "The Wind Through the Keyhole".

Pe poziţia a treia, se află scriitoarea cu cel mai mare succes financiar - Janet Evanovich, autoare seriei de suspans "Stephanie Plum", despre o femeie vânător de recompense, ce cuprinde 18 romane, dar şi proză scurtă. Scriitoarea a avut, în ultimul an, venituri de 33 de milioane de dolari.

John Grisham, celebrul autor de thriller pe teme juridice, s-a clasat pe locul al patrulea, cu venituri de 26 de milioane de dolari. Romanul său "Calico Joe", inspirat de lumea baseball-ului a arătat că acesta poate scrie un bestseller abordând o altă temă.

Autorul de benzi desenate şi cărţi pentru copii Jeff Kinney se află pe locul al cincilea, cu venituri de 25 de milioane de dolari, după ce noul roman din seria " Jurnalul unui puşti/ Diary of a Wimpy Kid" - "Cabin Fever" - a fost cartea cel mai bine vândută din 2011, în 3,3 milioane de exemplare.

În top 10 al scriitorilor cu cele mai mari venituri înregistrate în ultimul an, se regăsesc autoarele de romane de dragoste Nora Roberts şi Danielle Steel, pe locurile 7 şi 8, urmate de Suzanne Collins, autoarea trilogiei "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

J.K. Rowling ocupă locul al 11-lea, o mare parte din veniturile ei din ultimul an fiind reprezentată de avansul de 8 milioane de dolari primit pentru primul ei roman pentru publicul matur, "The Casual Vacancy", ce urmează să fie publicat în septembrie.

Şi autoarea seriei "Amurg/ Twilight" Stephenie Meyer figurează în top, pe locul al 13-lea, având în continuare venituri asigurate de succesul francizei cinematografice omonime.

Editorii Forbes au precizat că au alcătuit clasamentul scriitorilor cu cele mai mari venituri în ultimul an pe baza cifrelor furnizate de Nielsen BookScan, de autori, agenţi literari şi edituri.

Ei au mai menţionat că se aşteaptă ca autoarea romanului erotic "Fifty Shades of Grey", E.L. James, să ocupe una din primele poziţii ale topului de anul viitor. Cartea s-a vândut în 20 de milioane de exemplare în primele patru luni de la lansare, fiind urmată de alte două volume, iar trilogia i-a adus scriitoarei britanice venituri de până la 1 milion de dolari pe săptămână. Autoarea a mai încasat încă 5 milioane de dolari estimativ din vânzarea drepturilor pentru ecranizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici