Avionul lui Elvis Presley va căpăta altă destinaţie: ce i-a înfuriat pe fanii Regelui Rock and Roll

  • Lockheed Jetsar a fost achiziţionat de o persoană cunoscută de pe Youtube, care a decis să-l transforme într-un motorhome, având în vedere costurile imposibile pentru a-l readuce în stare de zbor.
  • Părţile îndepărtate vor fi transformate în suveniruri.
  • Avionul lui Elvis a stat zeci de ani abandonat în Roswell, New Mexico.
3000 afișări
Imaginea articolului Avionul lui Elvis Presley va căpăta altă destinaţie: ce i-a înfuriat pe fanii Regelui Rock and Roll

La sfârşitul lunii ianuarie, s-a aflat despre vânzarea unui Lockheed JetStar, descoperindu-se apoi că aparatul de zbor i-a aparţinut lui Elvis Presley, regele rock-ului. Avionul, abandonat de zeci de ani la Centrul Internaţional Roswell, fusese licitat pentru 286.000 de dolari.

În ultimele săptămâni s-a descoperit că James Webb a fost câştigătorul ilustrei epave, o faţă cunoscută pe YouTube - cel puţin în rândul pasionaţilor de aviaţie - datorită Jimmy's World, un canal cu tematică aeronautică care are aproximativ 370.000 de abonaţi.

Noul proprietar, după ce a evaluat diverse opţiuni, a decis să transforme avionul de afaceri într-un autocaravan excentric, adică o rulotă, dezlănţuind furia fanilor King of Rock and Roll.


Aşa arată cabina de pilotaj

Achiziţionat în decembrie 1976

Iniţial, James, care a mărturisit la Fox News că a plătit o sumă mai mare pentru avion decât cea pentru propria casă, a luat în considerare posibilitatea de a readuce JetStar la starea de zbor. Însă, costul exorbitant al unei astfel de operaţiuni (estimată la circa 6 milioane de dolari) l-a făcut repede să renunţe.

Abandonând şi la varianta de a-l transforma într-un fel de Airbnb, Webb a ales să transforme trimotorul Lockheed într-o rulotă, punându-se imediat pe treabă, pentru a începe operaţiunile de transformare: aeronava, înmatriculată la începutul anilor 1960 şi achiziţionată de Presley în decembrie 1976, se pregăteşte, aşadar, să schimbe destinaţia, devenind un vehicul terestru, în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat cu Learjet LimoJet.

Deja transferat în Florida, Jetstar este „în operaţie” pentru îndepărtarea pieselor care vor fi reciclate pentru producerea de suveniruri destinate fanilor lui Elvis. Totuşi, operaţiunea a fost criticată destul de aprins pe reţelele de socializare, Webb fiind acuzat de mulţi admiratori ai superstarului că a profanat o relicvă, o amintire scumpă, a regelui Rock and Roll.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici