B1 TV, somat de CNA pentru reclamă mascată la un centru SPA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să someze public B1 TV, pentru un material difuzat în mai multe ediţii de ştiri din 19 aprilie, în care a fost făcută reclamă mascată la un centru SPA.

254 afișări
Imaginea articolului B1 TV, somat de CNA pentru reclamă mascată la un centru SPA

B1 TV, somat de CNA pentru reclamă mascată la un centru SPA (Imagine: Shutterstock)

Potrivit CNA, în respectivul material erau prezentate detalii despre respectivul centru de înfumuseţare şi relaxare, respectiv denumirea şi cartierul în care se află. În timpul materialului au fost prezentate imagini de la acest centru SPA, iar preşedintele respectivului centru a fost intervievat.

Membrii CNA au considerat că prin difuzarea respectivului material B1 TV a încălcat articolul 29, alineatul 3 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale cu conţinut comercial mascat sunt interzise".

Astfel, CNA a decis să aplice o somaţie publică postului B1 TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici