Barack Obama va participa la una dintre ultimele emisiuni prezentate de Jon Stewart

Preşedintele american Barack Obama va participa pentru a şaptea oară în emisiunea "The Daily Show", prezentată de Jon Stewart, care se va retrage din activitate la începutul lunii august.

83 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va participa la una dintre ultimele emisiuni prezentate de Jon Stewart

Barack Obama va participa la una dintre ultimele emisiuni prezentate de Jon Stewart (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american va înregistra participarea sa în această cunoscută emisiune de televiziune în cursul zilei de marţi, a anunţat vineri Biroul de presă de la Casa Albă.

Barack Obama a apărut în acest show TV de satiră, care imită formatul buletinelor de ştiri, de două ori în calitate de preşedinte al Statelor Unite şi de alte patru ori în perioada care a precedat primul său mandat prezidenţial.

Aceasta va fi, cel mai probabil, ultima apariţie a preşedintelui Obama în emisiunea "The Daily Show", deoarece Jon Stewart a anunţat la începutul acestui an că se va retrage din activitate pe 6 august.

Casa Albă nu a anunţat deocamdată data la care va fi difuzată ediţia ce include segmentul care va fi înregistrat marţi cu Barack Obama.

Actorul de comedie Jon Stewart, celebru pentru satira acidă la adresa politicienilor şi a mass-media, a anunţat în luna februarie că va renunţa în 2015 la rolul de gazdă a "The Daily Show", care parodiază emisiunile de ştiri.

Emisiunea "The Daily Show" este difuzată de la New York, în fiecare seară din timpul săptămânii, la ora locală 23.00, la televiziunea Comedy Central, deţinută de Viacom Inc.

"The Daily Show" este urmărit, în medie, de peste un milion de telespectatori pe noapte, un public mult mai puţin numeros decât cel al competitorilor de la celelalte reţele de televiziune, dar Stewart a devenit disproporţionat de influent în cultura şi politica americană.

Atacurile sale la adresa politicienilor aleşi sau care doresc să candideze, la adresa jurnaliştilor de televiziune şi a altor persoane publice, mai ales din partea dreaptă, conservatoare a spectrului politic, l-au transformat într-o personalitate apreciată de stânga politică.

Nucleul bazei sale de fani este alcătuit din adulţi tineri. Într-un sondaj din 2004 realizat de Pew Research Center for the People and the Press, 21% dintre persoanele intervievate, cu vârsta între 18 şi 29 de ani, au citat "The Daily Show" ca sursă de informaţii din domeniul politic.

Jon Stewart a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar şi a debutat ca regizor în 2014, cu filmul "Rosewater". Cariera sa în lumea divertismentului a început la New York, unde a fost actor de stand-up comedy, iar în 1993 a adus satira sa la televiziune, găzduind emisiunea "The Jon Stewart Show" la MTV.

Emisiunea "The Daily Show" a fost o rampă de lansare pentru mai multe vedete. În afară de Stephen Colbert, printre acestea s-au numărat şi Steve Carell şi John Oliver.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici