Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că televiziunile din România s-au comportat ostil faţă de Guvern, şeful statului apreciind că nu a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar, pentru ca acest Cabinet să-şi ducă la capăt "măcar acţiunile bune".

53 afișări
Imaginea articolului Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern

Băsescu critică televiziunile pentru atitudinea ostilă faţă de Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ce oferă statul cetăţenilor săi? (...) Trebuie să recunoaştem că România oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate şi mă refer la două care sunt esenţiale pentru prezentul şi viitorul naţiunii, sănătatea şi educaţia. Două servicii fundamentale pe care un stat trebuie să le ofere. Promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraodinară, deşi şi cei care se opuneau ştiau că şi educaţia şi sănătatea îngroapă naţiunea în anii următori. Este şi o chestiune de responsabilitate a cuvântului propagat", a declarat Traian Băsescu, la dezbaterea cu tema «Reforma instituţională a Statului Român. Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?»", organizată de Institutul de Studii Populare, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer.

El a adăugat că actualul Guvern şi prezenta majoritate parlamentară "la limită" s-au aflat într-o dificultate extraordinară.

"Un Guvern în perioadă de recesiune profundă, cu resurse tot mai puţine, un Guvern aflat într-o situaţie de criză economică profundă este un Guvern aflat în a doua situaţie după cea de război, ca dificultate, şi totuşi cea mai mare desconsiderare a acţiunilor Guvernului de a reduce cheltuielile, de a găsi soluţii de modernizare, a venit chiar din interior. N-a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar, pentru ca acest Guvern să-şi ducă la capăt măcar acţiunile bune. Cine poate spune că avem un sistem de educaţie performant? Nimeni. Arătaţi-mi un singur post de televiziune care a susţintut reforma educaţiei, decât aşa, printre dinţi, pe ici pe colo era o undă de susţinere, în rest totul era un dezastru în această lege", a adăugat şeful statului.

El a mai dat ca exemplu reformarea şi modernizarea sistemului de sănătate: "Dar parcă funcţionează o lege a tăceri. Nimeni nu vrea să spună la televizor adevărul. Impresia este că Guvernul acesta este împotriva propriului popor şi a preşedintelui şi mai şi, ceea ce este o mare minciună. În această criză, trebuie să recunoaştem că dincolo de inamicul care a fost criza economică, de statul nefuncţional, (...) atmosfera creată a fost una prin care s-a dorit un colaps. E, uite că nu s-a întâmplat, şi nu se va întâmpla. Au fost interese ale unor oameni de afaceri, care ar fi dorit ca statul român să intre în colaps, să vină ei să ne spună de la Realitatea şi Antena 3, cum e cu România... luată de ei, că au avut-o până în 2004. Asta e realitatea noastră, am avut o ostilitate formidabilă a trusturilor media într-o situaţie extrem de grea pentru fiecare român".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici