Băsescu: Sunt unul dintre aceia care ascultă cu plăcere CD-urile Corului Madrigal

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, miercuri, la Cotroceni, un grup de artişti membri ai Corului Madrigal, menţionând că acest cor este parte a Patrimoniului Cultural Universal UNESCO, iar el ascultă cu mare plăcere CD-urile acestor muzicieni.

91 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt unul dintre aceia care ascultă cu plăcere CD-urile Corului Madrigal

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele a decorat Corul Naţional de Cameră "Madrigal", la 50 de ani de la înfiinţare.

Şeful statului a urat "LaMulţi Ani!" Corului Madrigal, arătând că, în urmă cu 50 de ani, maestrul Marin Constantin inventa "minunea asta care se numeşte Corul Madrigal".

"Îmi aduc aminte, încă eram tânăr la acea vreme, ce spectaculoase erau aparţiile Corului Madrigal", le-a transmis preşedintele invitaţilor la ceremonia de decorare.

Traian Băsescu a făcut referire în discursul său la lista impresionantă de premii pe care Corul Madrigal le-a primit în ţară şi străinătate şi a arătat că impresionantă a fost munca pe care au depus-o în 50 de ani ace;ti muzicieni.

Şeful statului a ţinut să precizeze că acest cor este parte a patrimoniului lumii, fiind în Patrimoniul UNESCO.

"Timp de 50 de ani şi aproape tot atâtea CD-uri, este o producţie care alături de volum, a implicat întotdeauna şi cea mai înaltă calitate, care impresionează şi pe un politician", a mai delcarat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai afirmat că Madrigalul este parte a ceea ce înseamnă mijlocul de a promova şi păstra lirica şi colindele româneşti şi, mai nou, muzica bizantină.

"Vă doresc mult success în continuare şi vă asigur că şi eu sunt unul dintre aceia care ascultă cu plăcere CD-urile cu Madrigalul şi ori de câte ori vă pot urmări pe viu, sau la televizor, o fac fără reţinere", a mai declarat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că "simbolul decorării este doar un mic semn al aprecierii pe care statul român o are faţă de nişte români care s-au dăruit chiar culturii româneşti".

Şeful statului a conferit Corului Naţional de Cameră "Madrigal", pentru meritele remarcabile avute în descoperirea şi promovarea muzicii bizantine, a colindelor, a patrimoniului clasic autohton, a creaţiei româneşti contemporane, contribuind, astfel, la afirmarea internaţională a şcolii interpretative româneşti de muzică vocală, devenind Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici