BBC îşi reia activităţile în Zimbabwe, după opt ani de interdicţie

Guvernul din Zimbabwe a autorizat BBC să deruleze din nou operaţiuni pe teritoriul ţării, ridicând interdicţia pe care o aplicase radiodifuzorului britanic în urmă cu opt ani.

21 afișări
Imaginea articolului BBC îşi reia activităţile în Zimbabwe, după opt ani de interdicţie

BBC îşi reia activităţile în Zimbabwe, după opt ani de interdicţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul din Zimbabwe a anunţat BBC că i-a fost ridicată interdicţia şi că poate să îşi reia activitatea legal şi deschis în această ţară", informează BBC.

BBC şi-a încheiat oficial activitatea în Zimbabwe în 2001, când corespondentul său la Harare a fost nevoit să fugă din fosta colonie britanică.

În pofida restricţiilor impuse, jurnaliştii BBC au reuşit, de-a lungul timpului să facă mai multe reportaje secrete în această ţară.

BBC a difuzat, miercuri seara, un interviu, care a fost realizat în Zimbabwe, cu John Nkomo, preşedintele Uniunii naţionale africane din Zimbabwe - Front patriotic, partidul din care provine actualul preşedinte al ţări Robert Mugabe.

Nkomo a respins acuzaţiile potrivit cărora membrii partidului său încearcă să răstoarrne Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici