BBC oferă cursuri gratuite de jurnalism

BBC va oferi publicului larg posibilitatea de a accesa, online, cursurile sale de jurnalism predate de ziarişti de renume, precum John Simpson şi John Humphrys, informează Media Guardian.

1000 afișări
Imaginea articolului BBC oferă cursuri gratuite de jurnalism

BBC oferă cursuri gratuite de jurnalism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorii BBC intenţionează să îi lase pe utilizatorii care plătesc taxe să folosească site-ul intern de pregătire al corporaţiei, unde se află mii de ore de materiale, în cadrul unei game de acorduri de parteneriat. Organizaţiile rivale de ştiri şi radiodifuzorii vor putea şi ei folosi aceste informaţii.

BBC susţine că site-ul este cel mai cuprinzător de acest fel din lume. Alţi jurnalişti care au contribuit la conţinutul de pe site sunt Robert Peston, editorul de business al BBC, şi Frank Gardner, corespondent pe teme de securitate.

Iniţiativa va fi lansată în cursul zilei de luni, printr-un eveniment la BBC Academy, centrul de excelenţă al corporaţiei dedicat formării jurnaliştilor, producţiei, leadership-ului şi tehnologiei.

La lansarea oficială, BBC intenţionează să anunţe că noile iniţiative sunt parte a unei strategii fără precedent în vederea dezvoltării de parteneriate şi oferirii de acces pe scară largă la resursele de formare ale corporaţiei, capabile să susţină industria media din Marea Britanie.

Site-ul este parte a BBC College of Journalism, care funcţionează, de trei ani, ca resursă internă a BBC. Pe site se regăsesc elemente de bază ale jurnalismului, precum şi informaţii privind etica şi valorile profesiei. Site-ul va fi disponibil gratuit în Marea Britanie, putând fi accesat contra cost din alte ţări.

BBC va pune această platformă de training şi la dispoziţia altor radiodifuzori şi organizaţii, inclusiv celei a producătorilor independenţi, Pact, şi a uniunii radiodifuzorilor Bectu.

La evenimentul de lansare al BBC Academy va fi prezent şi directorul general al BBC, Mark Thompson, alături de adjunctul său, Mark Byford, care prezidează boardul Academiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici