BBC va lansa un serviciu online în SUA

British Broadcasting Corporation (BBC) va lansa, anul viitor, în SUA, un serviciu online pe bază de abonament, în încercarea de stimulare a veniturilor sale şi pentru a permite publicului american să vadă programe la cerere, produse de grupul de media public britanic, potrivit theguardian.com.

82 afișări
Imaginea articolului BBC va lansa un serviciu online în SUA

BBC va lansa un serviciu online în SUA (Foto: Thomas Campean / Mediafax Foto)

"Vom lansa un nou serviciu video de tipul OTT (over-the-top, n.r.) în SUA, oferindu-le fanilor BBC posibilitatea de a viziona programe pe care nu le pot vedea altfel", a spus Tony Hall, directorul general al BBC, joi, la Royal Television Society Convention din Cambridge.

Unele dintre cele mai celebre programe ale BBC, precum "Doctor Who" şi "Top Gear", sunt deja disponibile în reţeaua de televiziune BBC America, un joint venture între corporaţia britanică şi grupul american de media AMC.

BBC nu a anunţat încă denumirea noului serviciu online, însă reprezentanţii corporaţiei britanice au declarat că pe acesta va fi disponibil un conţinut care nu este disponibil în mod curent în SUA şi Canada.

Lansarea noii platforme online va avea loc la nouă ani de la lansarea iPlayer, deţinut tot de BBC, unul dintre primele şi cele mai de succes servicii video la cerere lansate în Marea Britanie, potrivit theguardian.com.

Conform lui Tony Hall, toţi marii jucători din media la nivel internaţional lucrează în prezent la crearea unui sistem mai integrat, fapt care se aplică şi în cazul BBC.

Hall a mai spus că noul serviciu online, alături de parteneriate în ţări precum India, ar putea creşte veniturile BBC, în următorii cinci ani, cu peste 15%, până la 1,2 miliarde de lire sterline (1,86 miliarde de dolari).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici