BNR lansează trei monede cu tema Desăvârşirea Marii Uniri– Alexandru Marghiloman

BNR a anunţat joi că lansează, începând cu 1 iulie, în circuitul numismatic, trei monede cu tema Desăvârşirea Marii Uniri– Alexandru Marghiloman, acestea urmând să fie din aur, din argint şi din tombac cuprat.

164 afișări
Imaginea articolului BNR lansează trei monede cu tema Desăvârşirea Marii Uniri– Alexandru Marghiloman

BNR lansează trei monede cu tema Desăvârşirea Marii Uniri– Alexandru Marghiloman

Tirajul acestei emisiuni este de 300 de seturi de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat). Preţul de vânzare pentru setul de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat) este de 2.090,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare. BNR transmite că monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman au putere circulatorie pe teritoriul României.

Aversul monedei din aur redă clădirea Sfatului Ţării din Chişinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezenţa unei delegaţii româneşti condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”, potrivit BNR.

Aversul monedei din argint redă clădirea Sfatului Ţării din Chişinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezenţa unei delegaţii româneşti condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din tombac cuprat redă clădirea Sfatului Ţării din Chişinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezenţa unei delegaţii româneşti condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României şi anul de emisiune „2019”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul lui Alexandru Marghiloman, inscripţia în arc de cerc „ALEXANDRU MARGHILOMAN” şi anii între care a trăit „1854” şi „1925”.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Taguri:
bnr,
monede,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici