Bobby Păunescu, distins cu Premiul pentru cel mai bun regizor la Bursa Silk Road Film Festival

Bobby Păunescu a primit Premiul pentru cel mai bun regizor la Bursa Silk Road Film Festival din Turcia pentru lungmetrajul său de debut, "Francesca", informează presa turcă.

65 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu, distins cu Premiul pentru cel mai bun regizor la Bursa Silk Road Film Festival

Bobby Păunescu, distins cu Premiul pentru cel mai bun regizor la Bursa Silk Road Film Festival (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pelicula "Francesca" a fost prezentată în secţiunea competiţională dedicată lungmetrajelor internaţionale.

Filmul, produs de Anca Puiu, Cristi Puiu şi Bobby Păunescu, care semnează şi regia, spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună.

Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi să o susţină, iar iubitul ei o va urma în Italia. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, deoarece se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de un împrumut pe care nu l-a putut returna.

Din distribuţia filmului fac parte, pe lângă Monica Bârlădeanu şi Dorian Boguţă, actorii Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru.

Bobby Păunescu a fost şi producător al filmului "Moartea domnului Lăzărescu", regizat de Cristi Puiu, care a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005.

De asemenea, în cadrul Bursa Silk Road Film Festival a fost prezentat, la secţiunea paralelă "Balkan Balkan", lungmetrajul "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki.

Inspirat dintr-o poveste reală şi avându-i în distribuţie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Doru Ana şi Gabriel Spahiu, filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 11 decembrie.

"Cealaltă Irina" este produs de Fundaţia pentru Arte Vizuale şi distribuit de Transilvania Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici