"Bora Bora" de Bogdan Mirică, în competiţia oficială de la Festivalul de Film de la Varşovia

Pelicula "Bora Bora", un film în regia lui Bogdan Mirică şi produs de MediaPro Pictures, a fost inclus în selecţia oficială la categoria scurtmetraje a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada 7-16 octombrie.

476 afișări
Imaginea articolului "Bora Bora" de Bogdan Mirică, în competiţia oficială de la Festivalul de Film de la Varşovia

"Bora Bora" de Bogdan Mirică, în competiţia oficială de la Festivalul de Film de la Varşovia

Festivalul de Film de la Varşovia, un festival de categoria A conform criteriilor FIAPF (Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film), a inclus în selecţia oficială la categoria scurtmetraje trei producţii româneşti.

Una dintre ele este "Bora Bora", film în regia lui Bogdan Mirică, produs de MediaPro Pictures şi recompensat cu premiul pentru scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de anul acesta (3 - 12 iunie). "Bora Bora" a fost proiectat şi în cadrul Festivalului de Film de la Locarno în luna august, unde a concurat pentru premiul Pardi di Domani.

"Bora Bora" spune povestea absurdităţilor vieţii. Ion este un pescar care trăieşte într-un sat dintr-o zonă foarte secetoasă a României. Pentru a pune capăt sărăciei şi ghinionului care se pare că îl urmăreşte, el îşi vinde o bucată de pământ unui străin. Mai mult, pentru ceva bani în plus, el acceptă să planteze pământul cu nişte seminţe de "textile" pe care i le dă străinul. Câteva săptămâni mai târziu Ion este vizitat de poliţistul satului care îl ia la câmp, acolo unde seminţele deja s-au transformat în plante. Odată ajunşi Ion află că este arestat şi priveşte neputincios cum poliţiştii îi dau foc la toată recolta.

Alături de "Bora Bora" pe lista scurtmetrajelor selectate la Festivalul de la Varşovia mai apar "Apele Tac", regia Anca Miruna Lăzărescu, şi "Superman, Spiderman sau Batman", regia Tudor Giurgiu. În competiţia pentru marele trofeu al festivalului este nominalizat şi un lungmetraj românesc, "Crulic - Drumul spre dincolo", un documentar animat realizat de Anca Damian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici