C.T.Popescu, despre declaraţia lui Videanu: E pe linia "conspiraţiei mogulare" inaugurată de Băsescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce Adriean Videanu a spus că presa locală este mai obiectivă decât cea centrală, că declaraţia ministrului este o variantă a unui tip de "diversiune" şi de "învrăjbire", "pe care oamenii politici o practică în legătură cu presa".

45 afișări
Imaginea articolului C.T.Popescu, despre declaraţia lui Videanu: E pe linia "conspiraţiei mogulare" inaugurată de Băsescu

C.T.Popescu, despre declaraţia lui Videanu: E pe linia "conspiraţiei mogulare" inaugurată de Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"E tare declaraţia asta. Am mai întâlnit genul ăsta de diversiune în perioada în care malefică era conducerea redacţiei şi ziariştii erau băieţi buni. Asta este o variantă a acestui tip de diversiune şi de învrăjbire pe care oamenii politici o practică în legătură cu presa. Pe linia conspiraţiei mogulare, pe care domnul preşedinte a inaugurat-o şi o susţine, domnul Videanu vine cu această nouă variantă: presa locală, mai obiectivă decât presa centrală. Mereu au fost ziariştii oneşti - conducerea coruptă, presa redusă doar la moguli, de parcă jurnalistul nici nu mai contează, şi avem acum şi această variaţie. Presa locală are şi ea problemele ei teribile, de multe ori mai mari decât cea centrală. Ambele au probleme enorme în acest moment. Dar întrebarea este «De ce Videanu face asemenea declaraţii acum?», «Din grijă faţă de presă, ca instrument al democraţiei?», «Pentru că îl preocupă într-adevăr problemele presei, pe care nici nu le cunoaşte?", a declarat Cristian Tudor Popescu, senior editor Gândul.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că, în baza unor evaluări, Guvernul a ajuns la concluzia că presa locală este mai obiectivă decât mass-media centrală şi aceasta poate fi partener mai bun de comunicare cu oamenii, astfel că vor mai avea loc şedinţe de Guvern în alte oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici