Câteva zeci de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la soprana Roxana Briban

Câteva zeci de persoane au venit, marţi dimineaţă, să-şi ia rămas bun de la soprana Roxana Briban, al cărei trup neînsufleţit a fost depus la capela cimitirului Herăstrău din Capitală, artista urmând să fie înmormântată în aceeaşi zi în cimitirul bucureştean.

46 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la soprana Roxana Briban

Câteva zeci de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la soprana Roxana Briban (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Soprana Roxana Briban s-a sinucis sâmbătă seară, în locuinţa sa din Bucureşti.

Marţi, oamenii au adus flori şi lumânări la capela cimitirului Herăstrău, din care răsuna o înregistrare cu muzică de operă. Au fost aduse coroane din partea Operei Naţionale Bucureşti, din partea soliştilor operei, a Sindicatului Operei, a Conducerii Radio România şi a Corului de Copii Radio.

Soţul sopranei a stat la căpătâiul ei, în capelă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Roxanei Briban a fost scos din capelă în jurul orei 11.00, în aplauzele celor prezenţi.

Soprana Roxana Briban s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în casa ei din Capitală, a declarat duminică pentru MEDIAFAX Alexandru Briban, soţul artistei, care a precizat că aceasta a suferit un şoc după ce a fost dată afară de la Opera Naţională din Bucureşti, în 2009. Roxana Briban avea 39 de ani.

"A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera Naţională Bucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi o carieră internaţională. A suferit foarte mult atunci", a spus Alexandru Briban.

Totodată, Alexandru Briban a spus că soprana îşi dorea să cânte şi fără bani la Opera Naţională Bucureşti, însă nu a mai fost primită de directorul instituţiei. "În iunie 2009, directorul Operei Naţionale Bucureşti i-a cerut să renunţe la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea să cânte din nou la Opera Naţională Bucureşti. Ea nu a vrut să renunţe, astfel că nu i-a mai fost prelungit contractul cu Opera Naţională Bucureşti", a mai spus Alexandru Briban.

În schimb, Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), a declarat pentru MEDIAFAX că Roxana Briban a cerut încetarea contractului de muncă pe care îl avea la Operă, în anul 2009, şi nu a fost dată afară, aşa cum a afirmat soţul acesteia. "Nu pot să pun declaraţia asta (a lui Alexandru Briban, n.r.) decât pe seama şocului în care suntem toţi", a declarat Cătălin Ionescu Arbore.

În plus, Cătălin Ionescu Arbore a spus că Roxana Briban era "o fire sensibilă şi o voce minunată", dar era "foarte retrasă". De obicei, a spus Cătălin Ionescu Arbore, din cauza programului încărcat pe care îl avea, Roxana Briban mergea la Operă şi repeta, fără să comunice cu colegii.

Imediat după absolvire, în anul 2000, Roxana Briban a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessa din opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatsoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009-2010, potrivit informaţiilor postate pe site-ul personal al artistei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici