Ce este mielita transversă, boala de care suferea bateristul Joey Jordison, decedat în somn

  • Boala i-a fost descoperită în 2013 şi i-a afectat sistemul nervos fondatorului trupei Slipknot.
  • Joey Jordison a murit luni noapte, la vârsta de 46 de ani, a anunţat familia într-un comunicat.
  • Trupa de heavy metal a vândut milioane de albume şi a câştigat un Grammy.
2160 afișări
Imaginea articolului Ce este mielita transversă, boala de care suferea bateristul Joey Jordison, decedat în somn

Ce este mielita transversă, boala de care suferea bateristul Joey Jordison, decedat în somn

Bateristul Joey Jordison, fondatorul trupei americane de heavy metal Slipknot, a murit luni, 26 iulie, „liniştit, în somn”, la vârsta de 46 de ani. Anunţul decesului a fost oferit de familie printr-un comunicat de presă, fără a preciza cauza decesului.

„Moartea lui ne lasă un gol în inimile noastre şi o durere de nedescris - scrie familia - Cei care îi erau apropiaţi îi cunoşteau inteligenţa acută, personalitatea dulce, inima grozavă, dragostea pentru familie şi muzică. Rugăm prietenii, fanii şi mass-media să respecte dorinţa noastră de intimitate în acest moment dificil”, au transmis cei din familie.

Poate apărea la orice vârstă


Se poate însă muri în somn, fără nicio afecţiune? Presa de peste Ocean a dezvăluit că bateristul suferea de mielită transversă, o boală care i-a afectat sistemul nervos.

Mielita transversă este o inflamaţie a coloanei vertebrale. Semnalele nervoase au o transmisie întreruptă datorită mielitei transverse, care pot cauza durere sau alte probleme senzoriale, slăbiciune sau paralizie a muşchilor, sau disfuncţii ale vezicii urinare sau a intestinelor.

Mielita transversă poate fi cauzată de diferiţi factori, inclusiv infecţii şi afecţiuni ale sistemului imunitar care atacă ţesuturile organismului.
Mielita transversă poate apărea la orice vârstă. Anumiţi oameni cu MT au o boală corelată, neuromielita optică, care este o altă afecţiune neurologică asemănătoare cu scleroza multiplă care poate cauza simptome severe.

A luat un Grammy

Jordison a fost unul dintre cei care au pus bazele Slipknot, fondând formaţia în 1995 alături de percuţionistul Shawn Crahan şi de basistul Paul Gray. Primul album lansat în 1999, `Slipknot, a devenit unul de platina, în decurs de un an.
Al doilea album, „Iowa” (2001), a avut un succes şi mai răsunător. Trupa a vândut milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat un Grammy. Jordison a fost în trupă trimp de 18 ani, din 1995 până în 2013.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici