Ce ştiu Facebook şi Google despre tine

Mania Facebook a cucerit România, iar acum 3 milioane de români postează fotografii, videoclipuri şi ţin legătura cu prieteni cu ajutorul reţelei americane, informează www.incont.ro.

104 afișări
Imaginea articolului Ce ştiu Facebook şi Google despre tine

Ce ştiu Facebook şi Google despre tine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însă ce ştiu puţini este faptul că doar simpla menţiune a datei naşterii în profilul de Facebook poate duce la spargerea contului. În plus, există anumite aplicaţii periculoase.

De exemplu, aplicaţia care promite să redea vechea temă de Facebook. La accesare, se deschide o pagină care anunţă un test de calculare a IQ-ului, la fel de tentant, dar care îţi cere introducerea mai multor date, inclusiv trimiterea unui cod prin SMS. În final, nu vei avea nici vechea temă de Facebook şi nici nu vei şti IQ-ul, în shimb vei putea calcula timpul şi banii pierduţi, spun specialistii BitDefender.

"Platforma Facebook este extrem de dinamică şi mereu apar elemente noi, ceea ce creează o serie de oportunităţi dezvoltatorilor de aplicaţii maliţioase; de exemplu, schimbarea temei de Facebook a fost un prilej pentru a crea o aplicaţie ce promite să redea vechea temă. Cel mai bun sfat este să evitaţi accesarea acelor aplicaţii care vă cer să faceţi diverse acţiuni înainte de a şti exact despre ce e vorba", a declarat Cătălin Cosoi, Head of Online Threats al BitDefender.

Citeşte mai multe despre ce ştiu Facebook şi Google despre tine pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici