Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, care deschide, practic, sezonul anual al marilor premiere cinematografice, se va desfăşura între 5 şi 15 februarie 2015, informează un comunicat al organizatorilor.

56 afișări
Imaginea articolului Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Berlinala atrage anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnalişti din 80 de ţări, cu peste 400 de filme în program, fiind astfel, după Festivalul de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic european.

"Black Coal, Thin Ice", de Yi'nan Diao, a câştigat premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin, care s-a desfăşurat anul acesta, în perioada 6 - 16 februarie.

Doar 20 de filme şi-au disputat anul acesta Ursul de Aur, recompensa supremă a Festivalului de la Berlin, câştigată anul trecut de filmul românesc "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, considerat o operă cinematografică lipsită de concesii la adresa României postcomuniste. "Poziţia copilului" a fost primul lungmetraj românesc din istoria cinematografiei care a obţinut premiul cel mare al Festivalului Internaţional de la Berlin.

România nu a fost prezentă în competiţie la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin. În schimb, lungmetrajul "Al doilea joc", de Corneliu Porumboiu, a fost selectat în Forum, o secţiune necompetiţională dedicată documentarelor şi filmelor experimentale regizate de cineaşti tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici