Cel mai de succes lungmetraj bulgăresc din 2014, în deschiderea Divanului Degustătorilor de Film - VIDEO

"Rapid Response Corpse 2: Nuclear Threat", cel mai de succes film bulgăresc al anului 2014, va deschide cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care se va desfăşura între 26 şi 31 august, în Portul Cultural Cetate, tema fiind "Eroi şi antieroi din Balcani".

109 afișări
Imaginea articolului Cel mai de succes lungmetraj bulgăresc din 2014, în deschiderea Divanului Degustătorilor de Film - VIDEO

Cel mai de succes lungmetraj bulgăresc din 2014, în deschiderea Divanului Degustătorilor de Film - VIDEO

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului Stanislav Donchev şi a actriţei Teodora Doncheva.

În timp ce îşi păzesc noul client, cei trei prostănaci din Corpul de Reacţie Rapidă dau din întâmplare peste o tranzacţie nucleară internaţională. Ei decid că trebuie să prindă teroriştii şi astfel începe nebunia. Din distribuţie fac parte actorii Vasko Mavrikov, Evgheni Budinov, Ivelin Naidenov, Bashar Rahal, Teodora Doncheva, Diana Liubenov.

Stanislav Donchev este producător, regizor şi scenarist de filme şi seriale TV. Este născut în 1978, a absolvit în 2002 cursurile Facultăţii de regie de film şi televiziune a Noii Universităţi Bulgare din Sofia, apoi a făcut masterul la aceeaşi universitate. A realizat mai multe videoclipuri, documentare, un film de televiziune ("Călătorie la mare"), două seriale TV ("Schimbare neaşteptată" şi "Iubire interzisă"). În 2012, acesta a realizat comedia de acţiune "Rapid Response Corps", iar anul acesta a revenit cu continuarea "Rapid Response Corps 2: Nuclear Threat", o producţie realizată cu un buget de 500.000 de euro, care a avut în 2014 cel mai mare succes la publicul bulgar.

Cu ocazia celei de-a cincea ediţii a Divanului, evenimentului i se vor alătura şi Atelierele Ideo Ideis, unde participanţii vor avea ocazia ca, timp de două zile, să lucreze cu trainerii festivalului de teatru de la Alexandria (actori, regizori, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti), acoperind o gamă largă de exerciţii specifice primului an de actorie. Aceste ateliere sunt adresate persoanelor între 18 şi 30 de ani şi au ca scop dezvoltarea specifică a participanţilor, prin crearea unui context relaxant. Locurile sunt limitate, iar detalii privind înscrierile se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului.

Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu", cu sprijinul TV 1000, Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Institutului Cultural Român (ICR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici