Cele mai bune filme de la Festivalul Anim’est vor fi proiectate la Cluj-Napoca

Cele mai bune filme de la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vor fi proiectate în perioada 22 - 24 octombrie la Cluj-Napoca, într-o continuare a festivalului de la Bucureşti.

31 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune filme de la Festivalul Anim’est vor fi proiectate la Cluj-Napoca

Cele mai bune filme de la Festivalul Anim’est vor fi proiectate la Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de organizatorii festivalului, la Cluj-Napoca vor fi trei zile de proiecţii cu filme "unul şi unul", la Cinema Victoria, un "masterclass" în exclusivitate şi o "încălzire" cu filmele premiate la Anim'est 2009, la Centrul Cultural Francez.

Astfel, joi, 21 octombrie, la Centrul Cultural Francez, vor fi proiectate cele mai bune filme de la Anim'est 2009, iar în zilele următoare vor fi prezentate filmele premiate la ediţia de anul acesta.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, aflat la cea de-a cincea ediţie, ajunge din nou la Cluj-Napoca, pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Invitaţii speciali ai Festivalului Anim'est Cluj-Napoca din acest an sunt francezii de la "Studio Metronomic". Producătorul Jeremy Rochigneux şi regizorul David Alapont vin în Transilvania pentru a susţine o prezentare a studioului de animaţie parizian Metronomic şi pentru a-şi proiecta filmele.

David Alapont este co-regizorul scurtmetrajului "Fard" (Franţa, 2009), câştigătorul Premiilor Publicului la Festivalurile "Les Nuits", selecţionat în programul Mozaic 1, care va rula la Cinema Victoria duminică, de la ora 16.00.

Jeremy Rochigneux, celălalt invitat special al Anim'est Cluj-Napoca, este producătorul aceluiaşi film, dar şi al filmului "Yulia", selecţionat în competiţia de scurtmetraj a festivalului.

Cei doi vor susţine un "masterclass", cu intrare liberă, sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 13.00, la Centrul Cultural Francez.

De asemenea, cele mai bune scurtmetraje şi videoclipuri realizate de studioul de animaţie francez vor putea fi urmărite la Cinema Victoria sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18.00.

După proiecţia filmelor premiate la Anim'est 2009, joi, 21 octombrie, de la ora 18.00, în cadrul Zilei Porţilor Deschise la Centrul Cultural Francez, Festivalul Anim'est Cluj debutează cu un program prezentat de Şcoala Invitată în cadrul festivalului, fiind vorba despre prestigioasa Universitate de Arte şi Design "Moholy-Nagy" - MOME din Budapesta, în cadrul căreia funcţionează una dintre cele mai importante şcoli de animaţie din Europa Centrală şi de Est.

Universitate de Arte şi Design "Moholy-Nagy" îşi va prezenta la Cluj-Napoca cele mai bune producţii din ultimii 20 de ani vineri, 22 octombrie, de la ora 16.00.

Un film extrem de rar, aparţinând patrimoniului filmului maghiar, va continua regalul de film de animaţie propus clujenilor de Festivalul Anim'est. Este vorba despre lungmetrajul legendarului regizor şi filozof maghiar Marcell Jankovics - "Fiul calului alb"/"Fehérlófia" (1982), o reprezentare pop-art, plină de umor, a unei legende din folclorul maghiar. Proiecţia va avea loc vineri, 22 octombrie, de la ora 18.00.

Un program de animaţii bizare din cadrul Creepy Animation Night 2, două programe de scurtmetraje multipremiate din secţiunea Mozaic şi o proiecţie specială cu toate filmele premiate la această ediţie completează programul încărcat al Festivalului Anim'est 2010 de la Cluj-Napoca.

Preţul unui bilet la proiecţiile Anim'est de la Cinema Victoria este de nouă lei.

Festivalul Anim'est este organizat de Asociaţia Culturală Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est se desfăşoară în perioada 8-17 octombrie, la Bucureşti, fiind urmată de o retrospectivă la Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici