CNA a prelungit 7 licenţe ale Radio Zu, între care şi cele de la Sibiu, Timişoara şi Braşov

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească şapte licenţe audiovizuale ale Radio Zu, de la Sibiu, Baia Mare, Timişoara, Târgu-Mureş, Buzău, Medgidia şi Braşov, pe care postul de radio va putea să emită în următorii nouă ani.

171 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit 7 licenţe ale Radio Zu, între care şi cele de la Sibiu, Timişoara şi Braşov

CNA a prelungit 7 licenţe ale Radio Zu, între care şi cele de la Sibiu, Timişoara şi Braşov (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o serie de solicitări primite de la societatea Grupul Media Camina SRL, parte a grupului media Intact, controlat de familia Voiculescu, pentru prelungirea cu nouă ani a acestor şapte licenţe audiovizuale ale Radio Zu, care urmează să expire treptat, începând din 29 mai şi până pe 7 iunie.

De asemenea, CNA a analizat o solicitare a acestei societăţi de modificare a licenţelor audiovizuale ale Radio Zu pentru 13 staţii, în sensul reducerii duratei alocate ştirilor locale, sâmbăta şi duminica, de la 14 minute pe zi la 8 minute pe zi. De asemenea, publicitatea locală difuzată de aceste 13 staţii ale Radio Zu urmează să fie monitorizată separat de categoria producţiei proprii a acestora.

Prezent la şedinţa CNA de marţi, Victor Ferezan, directorul de ştiri al Radio Zu, a spus: "Radio Zu este un post cu o pronunţată tentă muzicală. Principalele elemente de editorial ale postului sunt matinalul, emisiunea lui Mircea Badea şi buletinele de ştiri. Grila noastră prevede difuzarea acestora unitară la nivel staţiilor".

El a mai spus că Radio Zu difuzează zece buletine de ştiri naţionale, iar în staţiile locale sunt difuzate şi câte 14 minute de ştiri locale pe zi.

"Dorim prelungirea licenţelor în cazul staţiilor unde am avut un feedback foarte bun de la ascultători", a mai spus Victor Ferezan.

În ceea ce priveşte modificarea de grilă, acesta a precizat că ea se referă, de fapt, la defalcarea ştirilor locale de publicitatea locală.

CNA a aprobat solicitările cu unanimitatea membrilor prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Acţionarii societăţii care deţine Radio Zu sunt: Camelia Voiculescu (44%), Corina Voiculescu (43%), Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA (11%) şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, al cărei membru fondator şi preşedinte este Dan Voiculescu (2%), potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CNA.

Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL deţine 38 de licenţe pentru radiodifuziune: 36 de licenţe pentru Radio Zu (una de satelit şi 35 terestre) şi 2 licenţe pentru Romantic FM (una de satelit şi una terestră pentru Bucureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici