CNA a prelungit licenţa audiovizuală a televiziunii Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să prelungească licenţa audiovizuală a televiziunii Naţional 24 Plus, ceea ce implică faptul că postul deţinut de fraţii Micula poate să emită în continuare.

226 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit licenţa audiovizuală a televiziunii Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula

CNA a prelungit licenţa audiovizuală a televiziunii Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula (Imagine: Shutterstock)

CNA a analizat, marţi, solicitarea societăţii Clas Media SRL din Oradea de prelungire a licenţei televiziunii Naţional 24 Plus. Licenţele de televiziune pot fi prelungite de CNA până la data la care va fi implementată tranziţia de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, preconizată să se întâmple în 2015.

La şedinţa CNA au participat trei reprezentanţi ai televiziunii Naţional 24 Plus - Nicoleta Popa, Mihai Moş şi Călin Popa.

"Suntem în faţa dumneavoastră cu dorinţa de a continua ceea ce am realizat până acum. Am pornit ca un canal de ştiri. Efectele începutului de criză, în 2008, ne-au convins să regândim strategia pe trust. Ne-am dat seama că un canal de ştiri era mult prea costisitor, publicitatea era în scădere (...) ne-am transformat într-un canal generalist dedicat familiei. Am reuşit să atingem o nişă destul de largă (...) noi încercam să facem nişte producţii care să permită întregii familii să se uite", a spus Nicoleta Popa.

La rândul său, Călin Popa a făcut referire la programele de ştiri difuzate de Naţional 24 Plus. "De luni până vineri, postul găzduieşte două jurnale de câte o oră, începând de la 19.30 şi de la 23.30, reluându-se pe parcursul nopţii. Difuzăm un număr mare de ştiri în cadrul jurnalului - interne, externe, se adaugă sport, meteo. În weekend, se difuzează jurnale de ştiri la orele 19.45, un prim jurnal al serii, iar de la 22.30, cel de-al doilea, şi acestea cu reluare în cursul nopţii", a spus Călin Popa.

Totodată, potrivit reprezentanţilor televiziunii, se lucrează în momentul de faţă la un format care va fi difuzat pe Naţional 24 Plus din luna octombrie. "Va fi o emisiune bilunară, care va promova comunităţile de români din afara graniţelor. Vor fi reportaje de câte o oră despre românii din Valea Timocului, din Basarabia, de dincolo de ocean etc.", au spus reprezentanţii televiziunii.

În grila de toamnă vor fi difuzate şi două emisiuni cu tematică medicală - "Specialişti în sănătate" şi "Doctorul tău de weekend".

"Filmele şi serialele difuzate până acum oricum respectă targetul, adică familia. Majoritatea sunt încadrate cu «audienţă generală» sau «acordul părinţilor». Maximum de încadrare este «12». Vom menţine linia de serial istoric asiatic şi vom încerca să menţinem linia de serial european", a spus Mihai Moş.

Prelungirea licenţei Naţional 24 Plus a fost aprobată de membrii CNA cu unanimitate de voturi.

Asociaţii societăţii Clas Media SRL sunt Ioan Micula - 50% şi Viorel Micula - 50%.

Televiziunea Naţional 24 Plus s-a lansat pe 1 octombrie 2011, prin rebranduirea televiziunii generaliste N24 Plus.

N24 Plus se lansase în 7 ianuarie 2010, luând locul postului de ştiri N24.

La rândul său, postul de ştiri N24 s-a lansat în 2004, ca parte a trustului de presă Centrul Naţional Media, deţinut de fraţii Micula. Din Centrul Naţional Media mai fac parte televiziunile Naţional TV, Favorit TV şi TTV, alături de posturile de radio Naţional FM şi Favorit FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici