CNA a prelungit trei licenţe ale Pro FM. Posturile deţinute de RCS&RDS vor emite în următorii 9 ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească trei licenţe ale Pro FM, din Hunedoara, Predeal şi Mangalia, astfel încât cele trei staţii de radio să poată emite în continuare, în următorii nouă ani.

197 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit trei licenţe ale Pro FM. Posturile deţinute de RCS&RDS vor emite în următorii 9 ani

CNA a prelungit trei licenţe ale Pro FM. Posturile deţinute de RCS&RDS vor emite în următorii 9 ani

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea RCS&RDS SA de prelungire a licenţelor pentru Pro FM din Hunedoara, Predeal şi Mangalia, cu nouă ani.

Aceste licenţe fac parte din reţeaua naţională Pro FM şi expiră în perioada 24 iunie - 5 iunie. Reţeaua naţională a Pro FM este compusă din 30 de staţii, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi.

"Cele trei licenţe fac parte din reţeaua Pro FM şi vor contina aceeaşi strategie de programe pe care ne-o propunem pentru toate celelalte licenţe", a spus Marius Dobre, directorul Pro FM, în şedinţa de marţi a CNA.

El a precizat că Pro FM este un post de radio generalist, care difuzează "un mix cât mai bun de muzică şi informaţii", dar şi "informaţii relevante la nivel naţional şi local". "Vom continua să fim un radio cât mai aproape de ascultătorii noştri", a mai spus Dobre.

CNA a decis cu unanimitatea membrilor prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) să prelungească licenţele Pro FM din Hunedoara, Predeal şi Mangalia.

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licenţe de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

Valoarea tranzacţiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici