CNA a somat public Europa FM pentru campania "Afară cu porcii din ţară! "

CNA a decis, marţi, să someze public postul de radio Europa FM, pentru campania "Afară cu porcii din ţară!", difuzată din 7 decembrie, din cauză că legislaţia audiovizuală interzice promovarea unor produse - carnea de curcan - prin sugestia renunţării la alte produse - carnea de porc.

75 afișări
Imaginea articolului CNA a somat public Europa FM pentru campania "Afară cu porcii din ţară! "

CNA a somat public Europa FM pentru campania "Afară cu porcii din ţară! " (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Europa FM a difuzat, din 7 decembrie, campania "Afară cu porcii din ţară!", anunţată pentru o perioadă de două săptămâni. Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), campania cuprinde un concurs organizat de mai multe ori pe zi, iar premiile oferite constau în carne de curcan Peneş. Pentru a câştiga, participanţii la concurs trebuie să trimită sms-uri la Europa FM şi să spună "un motiv pentru care porcii trebuie daţi afară din ţară".

Grupajele publicitare conţin avertizări privind consumul excesiv de porc şi sloganul "Afară cu porcii din ţară!", incluse în spoturile pentru concurs.

În ediţiile Ştirilor Europa FM de la orele 8.00, 11.00 şi 16.00, în cadrul "Minutului de sănătate", specialiştii au vorbit despre avantajele şi dezavantajele consumului cărnii de porc.

Pe de altă parte, în emisiunea "Deşteptarea" din 7 decembrie, Bogdan Miu a spus: "Este o campanie prin care ne-am propus să îmbunătăţim sănătatea populaţiei, pentru că, aţi văzut, sunt multe lucruri de porc în ţara noastră, care dăunează sănătăţii, nici colesterolul nu se simte foarte bine cu atâta porc în jurul nostru".

Membrii CNA au considerat că prin difuzarea acestei campanii postul Europa FM a încălcat articolul 108 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare, pe motivul că acestea din urmă devin inutile sau improprii folosinţei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici